Prima pagină » Sanatate » Roșu în gât la bebeluși. Cum poate fi ameliorat simptomul neplăcut?

Roșu în gât la bebeluși. Cum poate fi ameliorat simptomul neplăcut?

17 ian. 2023, 10:30,
în Sanatate

Durerea în gât și roșu în gât la bebeluși sunt una dintre cele mai frecvente preocupări ale părinților. Din păcate, unii adulți grijulii, în loc să consulte un medic, încep să-și trateze copilul cu remedii de casă, bazându-se pe propria experiență și pe sfaturile vindecătorilor populari. Uneori, boala dispare, dar se întâmplă adesea ca lipsa unui tratament adecvat să ducă la complicații.

În cele mai multe cazuri, înroșirea membranei mucoase a gâtului este combinată cu durere la înghițire. Infecțiile respiratorii acute însoțesc cel mai adesea inflamația faringelui. Mucoasa faringiană și amigdaliană este un loc adorat pentru rinovirusuri și adenovirusuri.

Roșu în gât la bebeluși. Simptomele la care trebuie să fiți atenți

Dezvoltarea amigdalofaringitei la un copil este dificil de neobservat. Copiii sunt extrem de sensibili la durerile de gât. Atunci când apare, bebelușii suferă de tulburări de somn și de apetit și devin agitați și plângăcioși. Copiii mai mari se plâng de zgârieturi în gât și de durere la înghițire. Mai mult decât atât, aceștia suferă de o tuse uscată și superficială.

Dacă copilul dumneavoastră are gâtul roșu, dar nu are febră, acesta este un motiv pentru a vă gândi la cauze neinfecțioase. Înroșirea gâtului poate fi cauzată de plânsul prelungit, de prezența într-o încăpere plină de fum, de consumul de alimente prea reci sau prea fierbinți sau de traumatisme la nivelul gâtului cu obiecte ascuțite.

Uneori, mucoasa este de culoare roșie din cauza coloranților care se găsesc în alimente. Medicul ia în considerare toate acestea atunci când diagnostichează amigdalofaringita. Pentru a identifica boala diagnosticul începe cu o examinare a faringelui și a amigdalelor. Medicii folosesc echipamente speciale pentru acest lucru, de exemplu oglinzi nazofaringiene și laringiene. În paralel cu evaluarea vizuală a simptomelor clinice, medicul va chestiona bebelușul și pe părinții săi cu privire la contactul cu boli infecțioase.

Ce ar trebui să facă o mamă dacă copilul suferă de acest disconfort neplăcut?

Un gât roșu ca simptom este rareori izolat. Este însoțită de alte semne care se adaugă la tabloul clinic. Numai un medic este în măsură să evalueze corect și să aleagă tratamentul adecvat. Prin urmare, dacă un copil are dureri în gât, o vizită la un centru de sănătate pentru copii este esențială.

Multe mămici se întreabă la ce medic ar trebui să meargă. Bineînțeles, că atunci când un bebeluș suferă de acest deranj se merge la pediatru. Dacă este necesar, acesta vă va îndruma către specialistul potrivit. De obicei, puteți să fiți direcționați la un specialist în boli infecțioase sau un medic ORL.

Tratamentul pe care medicii îl prescriu pentru amigdalofaringită include, de obicei, terapie generală și locală. În cazul în care boala este cauzată de microflora bacteriană, se folosesc antibiotice. În cazul infecțiilor virale, acestea nu sunt recomandate. Virusurile nu sunt sensibile la aceste medicamente.

Pentru terapia locală și calmarea simptomelor precum roșu în gât la bebeluși se pot utiliza aerosolii și pastile. Antipireticele pe bază de paracetamol și ibuprofen sunt utilizate la nevoie, în principal pentru febra de peste 38°C. Medicamentele pe bază de antiseptice, adică substanțe cu activitate antimicrobiană, sunt utilizate în mod obișnuit în terapia topică. Se acordă preferință formelor care sunt convenabile și au un gust plăcut, ceea ce este deosebit de important pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`