Stiri si curiozitati

Rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul. Când și cum se rostește pentru îndeplinirea dorințelor

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul. Când și cum se rostește pentru îndeplinirea dorințelor
Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul are o putere vindecătoare deosebită și se citește pentru îndepărtarea relelor, iertarea păcatelor și luminarea minții.

La vreme de necaz, întristare și tulburare sufletească este bine să rostim o rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul. Aceasta este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care o spune cu multă credință, smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre. Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul are o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre. Iată când și cum se rostește pentru îndeplinirea dorințelor.

Rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul

Atunci când suntem copleșiți de suferințe trupești sau sufletești este bine să rostim o rugă tămăduitoare și cu efect imediat. Una dintre cele mai puternice rugăciuni la vreme de întristare, boală și deznădejde este rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul. Aceasta se spune cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, împlinirea dorințelor și luminarea minții.

,,Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin.”

Pe lângă această rugăciune făcătoare de minuni, putem rosti timp de 13 vineri și cea mai puternică rugăciune către Sf. Parascheva. Aceasta este de grabnic ajutor la vreme de boală și necaz în familie. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești putem citi cât mai des cu putință și un canon de rugăciune către îngerul păzitor.

Cum să te rogi pentru îndepărtarea relelor și liniște sufletească

Pentru a avea parte de armonie în familie, spor în casă și liniște sufletească este bine să citim Acatistul Sf. Ioan Botezătorul. Acesta este de grabnic ajutor pentru cei împovărați de griji, copleșiți de deznădejde și gânduri rele.

,,Prorocule și Înaintemergătorule al venirii lui Hristos, după vrednicie a te lăuda pe tine nu ne pricepem noi cei ce cu dragoste te cinstim; că nerodirea celei ce te-a născut și amuțirea părintelui tău s-a dezlegat la mărita și cinstita nașterea ta, și întruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovăduiește.

Prin tine izbăvindu-ne de tot necazul, după datorita mulțumire, pe tine apărătorul și fierbinte sprijinitorul nostru te rugăm, cel ce ai îndrăznire către Domnul, din toate nevoile ne slobozește pe noi ca să-ți cântăm: Bucură-te, Sfinte Ioane, Preacinstite Înaintemergătorule! Putere din cer, Ioane Prorocule, dăruiește nouă celor ce lăudăm înfricoșătoarea și uimitoarea ta minune cea purtătoare de lumină și ca aurul strălucitoare și preamărită, că luminezi inimile credincioșilor, celor ce cu credință cântă lui Dumnezeu: Aliluia!

Din toate necazurile slobozești pe toți, care cu dragoste și bucurie săvârșesc pomenirea ta cea purtătoare de lumină, Sfinte Ioane Prorocule și Botezătorule; căci, ca o făclie purtătoare de strălucire, luminezi pe cei ce laudă pe Dumnezeu cu cântarea: Aliluia!”

Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul are o putere vindecătoare deosebită și se citește pentru îndepărtarea relelor, iertarea păcatelor și luminarea minții. Aceaastă rugă este făcătoare de minuni pentru cel care o rostește cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu