Stiri si curiozitati

Rugăciune către Sfântul Spiridon. Când și cum trebuie să te rogi, pentru a scăpa de necazuri și de boli

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune către Sfântul Spiridon. Când și cum trebuie să te rogi pentru a scăpa de necazuri și de boli
Sfântul Ierarh Spiridon s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Askia, din insula Cipru, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

Rugăciunea către Sfântul Spiridon face minuni! Citește-o în fiecare zi și scapă de necazuri și de boli. Iată când și cum trebuie să te rogi.

Sfântul Ierarh Spiridon s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Askia, din insula Cipru, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Numele acestuia provine de la grecescul „σπυρις”, care înseamnă „coșuleț împletit”. Înainte de a fi hirotonit episcop, Sfântul Spiridon s-a îndeletnicit cu păscutul oiloir. A fost căsătorit și a avut o fiică, dar a rămas văduv încă de tânăr.

Despre Sfântul Spiridon se spune că pleacă periodic din raclă, pentru a-i ajuta pe oamenii care îl cheamă în rugăciune, cu credință și cu dragoste. Astfel că, Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, ale cărui Sfinte Moaşte se păstrează în catedrala cea mare din insula Corfu, Grecia, este un mare făcător de minuni. Este cinstit de Biserică pe data de 12 decembrie.

Rugăciune către Sfântul Spiridon

Roagă-te Sfântului Spiridon ori de câte ori simți că viața este nedreaptă, iar acesta te va auzi. Crede că vei primi ajutorul divin și așa se va întâmpla! Roagă-te la Sfântul Spiridon și atunci când urmează să ai un examen important.

icoană cu sfântul spiridon
Sfântul Spiridon

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”.

Spiridon, sfântul care își părăsește racla

Sfântul Spiridon își părăsește, periodic, racla în care se află și pleacă în ajutorul oamenilor, care îl cheamă în rugăciune, pretutindeni în lume. Din cauza faptului că aleargă să-i ajute pe cei aflați în nevoie, sfântul își tocește încălțămintea (poartă papuci din mătase). De aceea, părinţii slujitori la catedrala din Corfu îi schimbă anual veşmintele şi încălţămintea tocită.

moaștele sfântului spiridon
Moaștele Sfântului Spiridon

Înnoirea vestmintelor are loc în ziua de 12 decembrie, atunci când este prăznuit în Biserica Ortodoxă. Episcopul grec din Pafos dăruiește hainele și încălțămintea sfântului parohiilor și mănăstirilor ortodoxe din întreaga lume, potrivit crestinortodox.ro.

Evlavioșii părinți din Corfu spun că cinstitele moaște ale Sfântului Spiridon dispar din raclă pentru o perioadă de timp și se întorc calde și prăfuite, având pe încălțări pământ și fire de iarbă, fapt pentru care este numit „sfântul călător”.

Adauga un comentariu