Stiri si curiozitati

Rugăciune cu efect imediat. Cum și când se rostește pentru a scăpa de probleme

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune cu efect imediat. Cum și când se rostește pentru a scăpa de probleme
În momentele de grea suferință este bine să rostim o rugăciune cu efect imediat.

Atunci când trecem prin momente dificile, este bine să rostim o rugăciune cu efect imediat. Această rugă puternică ne ajută în perioadele în care ne simțim copleșiți de necazuri și supărări sau atunci când suntem neîncrezători și disperați. Iată cum și când se rostește pentru a scăpa de probleme.

Cea mai puternică rugăciune cu efect imediat

Una dintre cele mai puternice rugi rostite de credincios este rugăciunea cu efect imediat. Aceasta este de grabnic ajutor pentru cel încercat de probleme și suferință, dar și pentru cei care au nevoie de ocrotirea și binecuvântarea divină.

Preoți ne îndeamnă să rostim o rugăciune ori de câte ori simțim nevoia pentru a avea parte de sănătate, liniște și spor în toate. Pe lângă această rugă tămăduitoare, este bine să rostim și rugăciuni la diferite trebuințe sau rugăciunea celor 7 arhangheli pentru a fi ocrotiți și ajutați de toate forțele cerești.

La fel de puternică este și rugăciunea Sf. Haralambie, vindecătoare de boli trupești și sufletești. Pentru a scăpa de gândurile rele și de neliniștea sufletească este bine să citim ori de câte ori este cu putință și Acatistul Izvorul Tămăduirii.

Fie că trecem prin perioade grele și suntem deznădăjduiți, fie ne simțim împovărați de griji și nu mai găsim alinare, rostirea rugăciunii cu efect imediat va avea un efect vindecător pentru cel care o spune cu multă credință și smerenie.

,,O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.

În numele Tatălui care a creat lumea, în numele Fiului care a răscumpărat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine!

Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine!

Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine!”

Cum să te rogi pentru a scăpa de toate problemele

Atunci când ne simțim copleșiți de ghinion și nu ne găsim pacea interioară este bine să ne îndreptăm mintea și sufletul către rugăciune. Fie că ne rugăm pentru sănătate, pentru cei plecați dintre noi sau pentru spor și armonie în familie, rugăciunea cu efect imediat este făcătoare de minuni și îl ajută pe cel greu încercat de necazuri să treacă mai ușor peste suferință și să își păstreze credința statornică.

Rugăciunea cu efect imediat se rostește zilnic, dimineața sau seara, însă ea trebuie citită cu smerenie și cu sufletul eliberat de cele rele. La fel de puternică este și rugăciunea făcătoare de minuni cu efect imediat, care îl ajută pe credincios în cele mai grele situații.

„Stăpâne, Doamne Iiuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule (Conducătorule) a toate, Sfânt și slăvit ești, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu cel care locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi.

Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul robul Tău cu toți ai casei mele și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin!”

În momentele de grea suferință este bine să rostim o rugăciune cu efect imediat. Aceasta ne ajută să ne regăsim liniștea interioară și să trecem mai ușor peste toate problemele cu care ne confruntăm.

Sfântul Anton

Adauga un comentariu