Stiri si curiozitati

Rugăciune la vreme de necaz. Ce să rostești pentru a scăpa de suferință și întristare

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune la vreme de necaz. Ce să rostești pentru a scăpa de suferință și întristare
În momentele de grea încercare sufletească putem rosti cea mai puternică rugăciune la vreme de necaz.

În momentele de cumpănă și deznădejde este bine să rostim o rugăciune la vreme de necaz. Tot mai mulți credincioși se simt copleșiți de problemele zilnice și de chinurile trupești sau sufletești. Rugăciunea are o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel aflat în neputință să scape de cele rele și să își găsească alinarea. Iată ce să rostești pentru a scăpa de suferință și întristare.

Cea mai puternică rugăciune la vreme de necaz

Fie că ne confruntăm cu o problemă de sănătate, suntem copleșiți de necazuri sau suntem măcinați de o suferință sufletească, este bine să rostim cu multă credință și speranță o rugăciune la vreme de necaz.

Rugăciunile reprezintă o hrană spirituală pentru credincioși și sunt înzestrate cu o putere tămăduitoare deosebită. De aceea, în momentele de grea încercare, pentru a scăpa de cele rele și a avea parte de ocrotirea divină se spune o rugăciune puternică, făcătoare de minuni.

La vreme de întristare putem rosti și o rugăciune pentru ajutor imediat sau dacă avem sufletul încărcat de griji și suferință putem citi un canon de pocăință către îngerul păzitor.

Pentru a scăpa de rele și a ne găsi liniștea sufletească, preoții ne sfătuiesc să rostim cea mai puternică rugăciune la vreme de necaz.

,,Doamne, viforul necazurilor se ri­dică asupra mea și ape intrat-au până la sufletul meu – dar întru Tine este toată nădejdea mea. Tu cunoști pri­cina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci, scap și pe Tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie – că Tu ești întărirea, scăpa­rea și izbă­vitorul meu, Hristoase Dum­nezeule, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin.”

Pe lângă această rugă tămăduitoare la vreme de necaz și supărare, putem citi și Acatistul Atotputernicul Dumnezeu pentru a avea parte de binecuvântarea divină sau putem rosti câteva rugăciuni din Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și îndepărtarea gândurilor negre.

Ce să rostești în momentele cele mai grele

Pentru alinarea suferințelor trupești sau sufletești credinciosul poate rosti cât mai des cu putință rugăciuni făcătoare de minuni și de grabnic ajutor. Atunci când avem parte de necazuri în familie sau cei dragi suferă putem spune o rugăciune pentru sporul casei, iar înainte de culcare să rostim cu multă smerenie și convingere rugăciunea serii pentru pace și armonie în suflet și în gânduri.

De mare ajutor este și Acatistul Sf. Nicolae pentru ocrotirea copiilor și binecuvântarea familie, dar și Acatistul Înălțării Domnului pentru iertarea păcatelor și pocăință. Acesta se rostește cu precădere în perioada postului Paștelui și la Înălțarea Mântuitorului.

Pentru a trece mai ușor peste problemele zilnice putem citi cât mai des cu putință și o rugăciune de ajutor către Maica Domnului la vreme de necaz.

,,Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură.

Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Amin.”

În momentele de grea încercare sufletească putem rosti cea mai puternică rugăciune la vreme de necaz. Această rugă este vindecătoare și îl ajută pe cel în suferință să scape de întristare, de griji și să treacă mai ușor peste greutățile zilnice, având parte de liniște și gânduri curate.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu