Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru ajutor imediat. Ce trebuie să rostești în cele mai grele momente

Publicat: 07 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru ajutor imediat. Ce trebuie să rostești în cele mai grele momente
În momentele de grea încercare și suferință este bine să rostim o rugăciune pentru ajutor imediat.

De fiecare dată când ne confruntăm cu suferințe trupești sau sufletești, este bine să rostim o rugăciune pentru ajutor imediat. Preoții ne sfătuiesc să rostim aceste rugi vindecătoare pentru a depăși problemele zilnice, dar și stările de deznădejde și disperare. Iată ce trebuie să rostești în cele mai grele momente. 

Rugăciune pentru ajutor imediat și liniște sufletească

În momentele de grea încercare, atunci când suntem copleșiți de probleme și necazuri, preoții ne îndeamnă să rostim o rugă pentru ajutor imediat. Aceasta este grabnic vindecătoare și îl ajută pe credincios să își găsească liniștea. Mai mult, toate gândurile negre vor fi înlăturate dacă rugăciunea este citită cu multă convingere și speranță.

Iată cea mai puternică rugăciune pentru ajutor imediat.

,,O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.

Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nădejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate.”

O altă rugă de grabnic ajutor este și rugăciunea pentru liniștea sufletului. Aceasta are un rol vindecător deosebit, fiind aducătoare de armonie și pace. 

Fie că ne confruntăm cu probleme de sănătate sau suferințe sufletești, fie că nu reușim să trecem peste problemele de zi cu zi, rostirea unei rugăciuni are efecte miraculoase. Preoții ne sfătuiesc să citim în fiecare seară și un canon de pocăință către îngerul păzitor.

Astfel, vom avea parte de ajutorul forțelor cerești și de binecuvântarea divină. 

Ce trebuie să rostești la vreme de necaz și suferință

Perioadele în care ne confruntăm cu suferința în urma pierderii unei persoane dragi sau momentele de deznădejde și boală sunt cele mai grele. Pentru a trece cu bine peste probleme, păstrându-ne credința statornică, preoții ne îndeamnă să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și de grabnic ajutor.

Pe lângă rugăciunile pentru ajutor imediat către Maica Domnului sau către Mântuitor, este bine să rostim o rugă pentru sporul casei. Această rugăciune îl ajută pe credincios să depășească problemele din familie și să aibă parte de belșug și armonie în casă.

Aceste rugăciuni se rostesc ținând cont de câteva rânduieli. Una dintre cele mai puternice rugi este rugăciunea făcătoare de minuni cu ajutor imediat. 

,,Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul robul Tău cu toți ai casei mele și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin!”

În momentele de grea încercare și suferință este bine să rostim o rugăciune pentru ajutor imediat. Această rugă este grabnic vindecătoare și îl ajută pe credincios să treacă peste probleme și deznădejde. 

Adauga un comentariu