Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru boală gravă: Are efecte miraculoase

Publicat: 09 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru boală gravă Are efecte miraculoase
Nimic nu este mai puternic și mai de mare ajutor decât rugăciunea

Mulți oameni consideră că sunt rugăciuni pentru boală gravă, chiar dacă reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române susţin că de credincioși nu se pot lipi rău-făcăturile și astfel nu se pot îmbolnăvi. Această opinie nu este împărtășită de mulți preoți, care încurajează pe toți credincioșii să spună rugăciuni pentru curăţirea sufletului şi unirea cu Dumnezeu.

Credincioșii trebuie să știe că atunci când rostesc o rugăciune, indiferent de locul în care sunt, în biserică, acasă sau oriunde altundeva este extrem de important să te rogi cu atenţie şi să nu fie doar rânduri rostite fără să vină din suflet. Rugăciunile se spun cu atenţie, în linişte şi fără întrerupere.

persoană care se roagă pentru o rudă bolnavă

Rugăciune pentru boală gravă: Ajută spusă din adâncul sufletului

Toți preoții, dar și credincioșii, sunt de părere că nimic nu este mai puternic și mai de mare ajutor decât rugăciunea. Rugăciunea pentru boală gravă nu este doar o rugăminte pe care o avem pentru Dumnezeu, ci adevarata rugăciune este cea în care îi mulțumim Domnului pentru toate încercările prin care trecem și pentru toate minunile pe care le face pentru noi.

Rugăciune pentru boală gravă nu este doar o cerere către Dumnezeu căruia îi cerem să ne vindece, dar poate fi și o rugăciune de mulțumire pentru sănătatea de care ne bucuram noi și apropiații noștri și pentru paza de astfel de boli grave.

Mulți ajung să se roage doar în momentul în care dau de greu sau suferă de o boală gravă. De-abia atunci când sunt bolnavi își amintesc de Dumnezeu și de marea Lui putere.

Important pentru noi, creștinii, este să nu ne pierdem niciodată credința si sa credem cu toata fiinta noastra ca rugaciunea ne este ascultata.

persoană care se roagă pentru o rudă bolnavă

Cum să rostești rugăciunea pentru boală gravă

Rugăciunea pentru boală gravă este o rugăciune foarte puternică pe care trebuie să o spui de nouă ori marţea şi de nouă ori joi. Este important să o spui cu atenţie. Dacă poţi, foloseşte o lumânare aprinsă sau o candelă sfinţită. Preoții susțin că ar fi bine ca în momentul în care spui această rugăciune să ai în faţa ta şi o icoană.

Aceasta este rugăciunea pentru boală gravă pe care trebuie să o rostești:

„Stăpâne Atotțiitorule, Împarate sfinte, cela ce pedepsești, dar nu omori; Cela ce întărești pe cei căzuți și ridici pe cei surpați. Cela ce ușurezi suferințele oamenilor, rogu-mă Ție, Dumnezeul nostru, și pe mine robul tău (numele de botez) cela ce pătimesc, cercetează-mă cu mila Ta. Iartă mie toate greșalele cele de voie și cele fără de voie, cele din știință și cele din neștiință.

persoană care se roagă

Așa Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tămăduitoare și vindecare îmi dăruiește. Stinge-mi aprinderea, potolește-mi patima și suferința.

Tămăduiește-mă pe mine robul Tău. Ridică-mă din patul durerii, precum oarecând pe soacra lui Petru și pe slăbănogul cel pe pat adus la Tine și îndată L-ai vindecat! Așa și acum, Milostive Doamne, pe mine cel ce pătimesc, cercetează-mă și vindecarea îmi dăruiește, fiindcă singur ești cela ce ai alinat neputințele și durerile neamului omenesc.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi Dumnezeul nostru și Ție slavă înălțăm, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.“

persoană care se roagă pentru o rudă bolnavă

Adauga un comentariu