WoW!

Rugăciunea de duminică – Vindecă rănile sufletului și aduce însănătoșire

Publicat: 02 nov. 2020
icoane si candela aprinsa langa care sa citesti rugaciunea de duminica dimineata
Știai că... pentru fiecare zi din săptămână este alocată o rugăciune mai scurtă, dar de mare efect?

Citeşte rugăciunea de duminică în orice a şaptea zi din săptămână sau ori de câte ori simţi nevoia. Se spune că aduce însănătoşire grabnică persoanei care o rosteşte şi vindecă rănile vechi ale sufletului.

De asemenea, preoţii spun că e bine să o citim şi pentru că pe cei sănătoşi nu-i atinge boala, iar pe cei bolnavi îi vindecă de diferite afecţiuni.

Aceasta este rugăciunea de duminică dimineață

„Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, intru credincioşia Ta; auzi-mă, intru dreptatea Ta. Să nu intri la judecata cu robul Tău, ca nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmaşul prigoneşte sufletul meu şi viaţa mea o calca în picioare; facutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morţii cei din veacuri.

Mâhnit e duhul în mine şi inima mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Ţine mâinile mele, sufletul meu că un pământ însetoşat. Degrabă auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ţi întoarce fata Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimineaţa mila Ta, ca la Tine mi-i nădejdea.

Arată-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu. Scapă-mă de vrăjmaşii mei, ca la Tine alerg, Doamne. Învaţă-mă să fac voia Ta, ca Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povăţuiască la pământul dreptăţii. Pentru numele Tău, Doamne, dăruieşte-mi viaţa. Intru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpeşte pe vrăjmaşii mei şi pierde pe toţi cei ce necăjesc sufletul meu, ca eu sunt robul Tău.
Amin!

Este bine, de asemenea, să rostim şi rugăciunea de marţi ori rugăciunea de vineri. De altfel, fiecărei zile din săptămână îi este alocată o anumită rugăciune.

Adauga un comentariu