Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sf. Nectarie, vindecătorul de boli: A făcut minuni pentru sute de oameni

Publicat: 17 sept. 2021
Icoană cu Sfântul Nectarie
Sfântul Nectarie a primit un dar minunat de la Dumnezeu: acela de vindecare a cazurilor de cancer, dar și a infertilității. De aceea, el a fost supranumit „Taumaturgul” (Vindecătorul)

Rugăciunea Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, este una extrem de puternică, menită să salveze oamenii, atunci când se simt deznădăjduiți din cauza unei boli.

Sfântul Nectarie a fost considerat făcător de minuni, încă din timpul vieții. El este cunoscut pentru vindecarea a sute de cazuri de bolnavi de cancer, dar este de mare ajutor și pentru femeile care nu reușesc să aibă copii.

Rugăciunea Sf. Nectarie, vindecătorul de boli: Citește-o, iar ajutorul va veni numaidecât

Sfântul Nectarie a primit un dar minunat de la Dumnezeu: acela de vindecare a cazurilor de cancer, dar și a infertilității. De aceea, el a fost supranumit „Taumaturgul” (Vindecătorul).

A decedat pe 8 noiembrie 1920 și este înmormântat în ctitoria sa de pe insula Eghina: Mânăstirea Sfânta Treime.
Iată cea mai puternică rugăciune, care face minuni împotriva cancerului. Trebuie rostită seară de seară, cu inima deschisă către Dumnezeu:

„O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră.

Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa?

„Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor”

Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici sufe¬inţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Sfântul Nectarie, un sfânt la care se roagă milioane de oameni

Sfântul Nectarie este iubit și căutat de milioane de credincioși. El a atras oamenii prin mulțimea de minuni sâvârșite de-a lungul vieții, dar și după ce a trecut în neființă. Cei care au venit la Mânăstirea Sfânta Treime, din insula Eghina, au plecat vindecați sufletește și trupește.

Vestea că Sfântul Nectarie este un făcător de minuni nu a rămas doar pe teritoriul elen, deoarece mii de credincioși, din întreaga lume, vin anual în Grecia să găsească alinare.
Adauga un comentariu