Stiri si curiozitati

Rugăciunea soților: Cum să te rogi pentru trăinicia cuplului

Publicat: 05 oct. 2021
o femeie și un bărbat se țin de mâini
Rostirea Rugăciunii soților nu trebuie să fie făcută ca o obligație, ci trebuie să vină din inimă

Relația de dragoste și de respect între soți poate fi întregit doar spunând o rugăciune a soților, care este considerată una dintre cele mai puternice rugăciuni deoarece aceasta reprezintă forma supremă prin care cei doi își canalizează energia iubirii, prin rugăciune, înspre binele partenerului de viață.

Foarte important pentru ca rugăciunea să aibă efect este ca rostirea acesteia să nu fie făcută ca o obligație, ci trebuie să vină din inimă.

Rugăciunea soților: Temelia unei căsnicii solide

În momentul în care unul dintre soți rostește o rugăciune pentru celălalt, aceasta trebuie spusă cu tărie, să vină din suflet, pentru că doar așa rugăciunea pe care o adesezi lui Dumnezeu va aduce binele partenerului de viață.

Soțul și soția trebuie să știe că puterea uniunii lor, în ochii lui Dumnezeu, depăşeşte cu mult suma puterii lor în afara căsătoriei. Asta tocmai datorită faptului că soţii sunt uniţi de Duhul Sfânt, care dă putere rugăciunilor lor.

soț și soție la cununie

Cum se citește Rugăciunea soților

Pentru ca Rugăciunea soților să aibă efectul dorit, cei doi trebuie să se roage unul pentru celălalt astfel:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­nezeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăjmașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dăruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte.

Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și po­runcile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. Întărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desăvârșită, ca să lucrăm îm­preună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și po­runci. Că a Ta este stăpânirea și pu­terea în veci. Amin.“

un soț și o soție țin în mână niște icoane

Rugăciunea soţului pentru soţia sa

Soțul și soția pot spune rugăciunea împreună, dar pot să se roage pentru sufletul pereche și separat. Astfel, soțul poate rosti următoarea rugăciune pentru soția sa:

„Dumnezeul meu, Tu mi-ai dat o soţie ca tovarăşă nedespărţită a vieţii mele şi să-mi fie părtaşă soartei în timpul călătoriei mele pe pământ. Fă, Preabunule, să cunosc că încredinţându-mi această fiinţă, din mâinile Tale mi-ai încredinţat-o, să-i fac fericirea şi să lucrăm împreună virtutea; că floarea frumuseţii, blândeţii şi a bunătăţii fiind însuşirile firii sale, totdeauna este supusă, prin însăşi firea sa, la felurite slăbiciuni şi neputinţe.

Ajută-mi să nu fiu asupritor şi nedrept cu ea. Să nu pretind lucruri mai presus de puterile ei şi împotriva dreptului cuvânt. Căci, dacă nu cerem de la strălucitorul trandafir să înflorească afară din timpul său şi de la frageda viorea, să aibă tăria şi trăinicia copacilor, cum voi cere de la soţia mea lucruri mai presus de puterile ei?”

soț și soție sunt cununați de un preot

Rugăciunea soţiei pentru soțul ei

La rândul ei, soția se poate ruga pentru soțul ei:

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ne-ai învățat să ne rugăm tot timpul unul pentru celalalt, ceea ce facem acum cerându-Ți milă și bunavoință, ai grija și păzește pe soțul meu de toate relele, cele văzute și cele nevăzute. Dă-i sănătate și înțelepciune ca să-și îndeplinească toate îndatoririle, cele dupa voința și porunca Ta. Păzește-l de toate ispitele cărora le-ar putea cădea prada.

un bărbat ține de mână o femeie

Sprijinește-l în credință adevarată și dragoste, ca să putem trăi impreuna în cinste, și luminează-ne căile dupa voia Ta. Că a Ta este puterea și slava în vecii vecilor. Amin!“

În cazul în care indiferent cât de mult te strădui, nu reșești să găsești persoana cu care să fii compatibilă, care să te iubească și să te aprecieze așa cum îți dorești, nu trebuie să disperi. Tot ce ai de făcut este să îndrepți către Dumnezeu o rugăciune pentru căsătorie, pe care să o spui de câte ori ai timp și oriunde te-ai afla.

La fel, în situația în care cuplul trece printr-un mare necaz, pot să spună o rugăciune închinată Maicii Domnului care este de mare ajutor pentru a rezolva necazurile familiei.

Adauga un comentariu