Local

Rugbiștii ieșeni au avut parte de spectatori importanți la antrenament. Președintele Alin Petrache și antrenorul francez David Gerard i-au văzut la lucru pe sportivii de la CS Politehnica – FOTO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Rugbiștii ieșeni au avut parte de spectatori importanți la antrenament. Președintele Alin Petrache și antrenorul francez David Gerard i-au văzut la lucru pe sportivii de la CS Politehnica - FOTO
Viitorul rugby-ului în România este în momentul de față incert

Președintele Federației de Rugby, Alin Petrache, și francezul David Gerard au venit să-i vadă la lucru pe rugbiștii ieșeni de la CS Politehnica. Aceștia au vorbit despre viitorul sportului echipei naționale

Ieri dimineață, de la ora 10, pe stadionul Tepro, din Tătărași, rugbiștii ieșeni au susținut un antrenament. Au fost prezenți Alin Petrache împreună cu staff-ul echipei naționale de rugby a României și antrenorul francez David Gerard. CS Politehnica evoluează în eșalonul secund din România.

Președintele federației i-a văzut pe rugbiștii ieșeni

Investițiile la stadionul de rugby au fost extrem de mici în ultimii ani, iar baza de la Tepro este în continuă degradare. Deși există potențial de a găsi sportivi de performanță, statul investește mult prea puțin în acest sport care face furori în țările din vestul Europei.

„Partea financiară este extrem de importantă, iar statul trebuie să ne sprijine mai mult. Este păcat de această bază, încă arată destul de bine pentru atâția ani, însă este clar că se degradează și trebuie făcute investiții. Este foarte bine că acest sport continuă la Iași. Noi am reușit anul trecut să ne calificăm la Cupa Mondială și după toată lumea s-a luat de noi că nu am avut rezultate bune la competiție. Dar trebuie să analizăm ce se întâmplă, de fapt, cu sportul din țara asta. În Franța, se acordă 135 de milioane de euro doar pentru rugby, în timp ce în România se acordă 120 de milioane de euro pentru toate sporturile. Vorbim de diferențe uriașe. Trebuie să îndreptăm oamenii spre sport, dacă investești aici, vei putea economisi pe partea medicală, deoarece vei avea oameni mai sănătoși, care nu vor ajunge în spital din cauza bolilor”, a spus Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Statul trebuie să acorde mai multă atenție

Din păcate, în România, acest sport nu este extrem de răspândit, în special în zonele rurale. Federația are mai multe strategii să popularizeze rugby-ul, însă problema este partea financiară.

„Rugby-ul nu va dispărea niciodată, indiferent ce se întâmplă, vom avea echipe. Este dificil să ajungem peste tot, să popularizăm acest sport și prin sate, din cauza părții financiare. De exemplu, să împărțim mingi de rugby în școli, una singură costă în jur de 200 de euro. Păi, să cumpărăm 10.000 de mingi, să le împărțim, este costisitor”, a mai adăugat fostul sportiv.

Alin Petrache îi asigură pe oameni că pot avea încrede în rugbiști.

„Trebuie să vedem lucrurile și din altă perspectivă. În cazul în care va ajunge un război și în țara noastră, vă spun că ne vom putea baza pe oamenii din sporturile acestea mai dure, precum rugby-ul. Mulți vor pleca din calea războiului, dar vă asigur că un sportiv nu va da înapoi atât de ușor”, a încheiat Alin Petrache.

Rugbiștii ieșeni s-au antrenat sub privirile președintelui Alin Petrache, care a venit cu staff-ul echipei naționale la Iași.

Comentarii
  • Iasul ar trebui sa sustina sporturile adevarate, nu fotbalul. Fotbalul este un montaj financiar prin care se plateste gras o echipa de mercenari, care nu au nicio legatura cu regiunea si orasul care-i plateste.

  • Iasul iar nu mai are echipa de Rugby in prima liga, nu a jucat o singura data in Copou, eram multi care ar fi platit 10lei ca sa vedem mecurile acolo nu pe Tepro, la o ora normala.

Adauga un comentariu