Culinar

Ruladă aperitiv cu spanac. Un deliciu perfect la mesele festive

Publicat: 10 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ruladă aperitiv cu spanac. Un deliciu perfect la mesele festive
Rulada aperitiv cu spanac are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

La ceas aniversar putem să îi surprindem pe cei dragi cu o ruladă aperitiv cu spanac. Acest preparat culinar este gustos, aromat și are un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Rulada aperitiv cu spanac are o savoare aparte și este pe placul multora dintre noi. Iată cum să pregătești acasă un deliciu perfect la mesele festive.

Ruladă aperitiv cu spanac

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat savuros și rafinat putem face o ruladă aperitiv cu spanac. Acest deliciu este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat și îi vom impresiona pe cei de la masă cu un preparat aromat și spectaculos.

Când vine vorba de gustoasele rulade, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai bune rulade aperitiv este cea cu spanac, șuncă și brânză. Acest deliciu poate fi făcut la ceas aniversar alături de alte bucate alese. Rulada cu spanac este ideală și în zilele de post, dar este recomandată și celor care se află la dietă și vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Pe lângă delicioasa ruladă aperitiv cu spanac putem face pentru cei dragi și o tocăniță de ciuperci gustoasă și sățioasă. Ciupercile reprezintă o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive benefice pentru organism. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu în zilele de post putem face și niște ciuperci umplute cu legume și ornate cu verdeață proaspătă. Pe placul multora dintre noi este rulada aperitiv cu spanac, preparatul perfect la mesele festive și nu numai.

Cum să obții un preparat savuros la tine în bucătărie

Pentru rulada aperitiv cu spanac vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de făină, 1 linguriță de praf de copt, 3 linguri de ulei, 500 g de spanac, sare după gust, 3 felii de șuncă și 300 g de brânză.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare. După aceea, se adaugă în compoziția spumoasă gălbenușurile, făina, praful de copt și se amestecă din nou apoi se toarnă uleiul și se pune spanacul proaspăt tocat mărunt.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se presară puțină făină. Se întinde compoziția de aluat obținută anterior și se pune în tavă apoi se coace timp de 10 minute. Când este gata, se scoate aluatul de la cuptor, se rulează ușor și se înfășoară într-un prosop curat de bucătărie apoi se lasă la răcit. Se desface cu grijă aluatul după 30 de minute și se întinde crema de brânză apoi se așază feliile de șuncă și se rulează strâns fiecare foaie de aluat. La final, se învelește rulada în folie de bucătărie și se pune la frigider timp de 5 ore. După aceea, se scoate rulada de la rece și se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Rulada aperitiv cu spanac are o savoare aparte și un aspect inedit, fiind ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Rulada cu spanac poate fi făcută de post, dar poate fi pregătită cu pește, carne de pui, șuncă sau cu brânză.

Adauga un comentariu