Culinar

Ciuperci umplute de post. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă

Publicat: 02 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciuperci umplute de post. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă
Ciupercile umplute de post sunt gustoase, sățioase și se fac foarte ușor.

Dacă vrem să pregătim în zilele cu restricții alimentare un preparat savuros, ideale sunt niște ciuperci umplute de post. Acestea sunt gustoase, sățioase și se fac foarte ușor acasă doar cu câteva ingrediente. Iată cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă.

Ciuperci umplute de post

Când vine vorba de mâncărurile de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele ciuperci umplute de post. Acestea se fac foarte rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă și cu un aspect deosebit.

Ciupercile umplute de post sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Ciupercile de post se pot umple cu tot felul de legume după preferințe. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti și o ciorbă de fasole de post ca la mănăstire. Ciorba de fasole este ideală în perioadele de post alături de alte bucate alese.

La desert, putem să ne bucurăm de gustul unor plăcinte cu mere de post cu apă minerală. Savuroasa plăcintă este pufoasă, aromată și cu siguranță va fi apreciată de toți cei de la masă dacă o facem după rețeta de odinioară a bunicii. Ciupercile umplute de post pot fi gătite în tot felul de combinații, pot fi servite ca atare, dar și ca aperitiv pe un platou bogat cu alte bunătăți.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare de post delicioasă

Pentru savuroasele ciuperci umplute de post vom avea nevoie de 12 ciuperci mari, de preferat champignon, 2 linguri de morcov ras, 1 ceapă, 1 ardei kapia sau 1 ardei gras, 2 căței de usturoi, jumătate de legătură de pătrunjel, ulei de floarea-soarelui, sare, piper măcinat și un vârf de cuțit de boia.

Mai întâi se pregătesc legumele. Acestea se spală și se curăță de coajă, semințe și cotoare și se lasă la scurs. Se taie mărunt legumele apoi se pune cuptorul la încins. Într-o  tigaie se pun 3 linguri de ulei, iar când uleiul se încinge se pune ceapa împreună cu morcovul și ardeiul la călit ușor.  După aceea se condimentează cu sare, piper și boia după gust.

Se amestecă ușor și se lasă la foc mic timp de 5 minute. După aceea se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul. Când este gata, umplutura din tigaie se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se iau ciupercile, doar pălăriile scobite ușor, și se umplu cu compoziția din tigaie apoi se așază una câte una într-o tavă întinsă. Se pune tava în cuptor și se lasă timp de 20 de minute până când ciupercile devin moi și zemoase. La final, se scot și se lasă la răcit apoi se servesc ca aperitive.

Ciupercile umplute de post sunt gustoase, sățioase și se fac foarte ușor. Acestea sunt ideale în zilele cu restricții alimenttare alături de alte bucate delicioase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat și vom obține o mâncare de post savuroasă.

Adauga un comentariu