Culinar

Ruladă Pavlova dulce-acrișoară. Imposibil să nu îți reușească!

Publicat: 05 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ruladă Pavlova dulce-acrișoară. Imposibil să nu îți reușească
Rulada Pavlova este un desert divin compus din bezea, cremă mascarpone, frișcă și fructe

Rulada Pavlova este un desert divin compus din bezea, cremă mascarpone, frișcă și fructe. Instrucțiunile de mai jos vă vor ghida pas cu pas pentru prepararea unui desert absolut glorios. Acest desert extrem de popular în Australia și Noua Zeelandă, a fost creat în onoarea balerinei Anna Pavlova în 1926 și este un adevărat spectacol culinar.

Ingrediente și recomandări pentru rulada Pavlova

Rulada Pavlova este un desert rafinat, dulce și răcoritor în același timp, cu o crustă crocantă și un miez moale. Umplutura poate fi personalizată în funcție de preferințele tale. În această rețetă, am folosit mascarpone, frișcă și lemon curd pentru a echilibra gustul. Fructele acrișoare se potrivesc perfect cu dulceața bezelei, așa că includerea lor în acest desert este absolut necesară. Am ales mure și zmeură, dar poți utiliza la fel de bine căpșuni, coacăze, afine, kiwi, piersici, rubarbă coaptă sau fructul pasiunii. Fiecare îmbucătură din acest desert se topește în gură, și cu siguranță nu te vei opri la o singură felie.

Prăjitura Pavlova se bazează pe albușuri de ou, iar modul de preparare este similar cu cel al unui tort. Această rețetă poate fi pregătită ori de câte ori ai albușuri rămase și nu știi ce să faci cu ele.

Pentru rulada de bezea aveți nevoie de 5 albușuri, 1/2 linguriță sare, 220 g zahăr granulat, 50 g zahăr pudră, 25 g amidon, 1 linguriță oțet, 1 linguriță extract de vanilie, 40-50 g fistic tocat cu cuțitul.

Pentru umplutura ruladei Pavlova se folosesc 250 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă (minim 32% grăsime), 50 g zahăr pudră, 2 linguri de cremă de lămâie (opțional), 150-200 g zmeură și mure sau alte fructe de pădure.

Pentru crema de lămâie pregătiți 50 ml suc de lămâie, 30 g zahăr pudră, 1 linguriță coajă rasă de lămâie (bio), 2 gălbenușuri, 10 g amidon, 20 g unt.

Prepararea prăjiturii cu bezea, cremă și fructe

Modul de preparare al ruladei Pavlova este unul simplu, dar necesită răbdare și atenție. Începe prin a bate albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă albă care își dublează volumul. Adaugă zahărul granulat treptat, în 4 tranșe, bătand compoziția cu un mixer. Continuă să mixezi albușurile până obții o spumă foarte tare. Poți testa spuma între degete pentru a te asigura că zahărul s-a dizolvat complet. Adaugă amidonul, apoi oțetul și extractul de vanilie și mai mixează timp de 10 secunde. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade fără ventilație sau 150 grade cu ventilație. Așază hârtie de copt într-o tavă și toarnă spuma de albușuri, întinzând-o cât mai uniform. Presară fisticul deasupra.

Coace bezeaua timp de 25-30 de minute sau până devine crocantă și sună goală când ciocăneșți. Dacă se crumenește ușor, nu-ți face griji, este normal. Scoate bezeaua din cuptor și răstoarn-o cu grijă pe o altă foaie de copt cerată. Poți presăra zahăr pudră pe aceasta pentru a preveni lipirea. Îndepărtează cu atenție foaia de copt lipită de bezea.

În timp ce aștepți să se răcească bezeaua, pregătește crema. Amestecă mascarpone cu zahărul pudră și adaugă smântâna pentru frișcă, amestecând până se omogenizează. Crema de lămâie este opțională, poți sări peste această etapă. Dacă dorești să o pregătești, amestecă zahărul pudră cu gălbenușurile, amidonul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Apoi, fierbe amestecul la bain-marie până se transformă într-o cremă densă. Adaugă untul și amestecă bine. Lasă crema să se răcească complet și apoi adaug-o peste amestecul de mascarpone și frișcă, amestecând bine. Pune crema peste foaia de bezea și întinde-o uniform. Adaugă fructele deasupra. Răsucește cu grijă rulada Pavlova ajutându-te de foaia de copt. Poți să o lași la frigider pentru câteva ore înainte de a o tăia. Înainte de a servi, o poți pudra cu zahăr sau o poți decora cu frișcă și mai multe fructe.

Adauga un comentariu