National

Ruptură totală la Satu Mare unde PNL iese de la guvernarea locală acuzând UDMR de totalitarism

Publicat: 16 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ruptură totală la Satu Mare unde PNL iese de la guvernarea locală acuzând UDMR de totalitarism
Ruptură totală la Satu Mare unde PNL iese de la guvernarea locală acuzând UDMR de totalitarism

Ruptură totală la Satu Mare unde PNL a decis să iasă de la guvernarea locală și acuză UDMR de totalitarism. Președintele PNL Satu Mare a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă chiar marți, 16 august 2022. Parlamentarul a dat și câteva exemple despre cum UDMR, din punctul de vedere al liberalilor, dă dovadă de totalitarism.

UDMR se află în centrul unui scandal național după declarațiile lui Viktor Orban din România. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și alți oficiali le-au cerut să emită un comunicat prin care să spună poziția luată în acest context.

PNL Satu mare iese de la guvernarea locală și acuză UDMR de totalitarism

UDMR este acuzat de totalitarism de PNL Satu mare care a luat decizia de a ieși de la guvernarea locală. Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, consideră că voturile date liberalilor nu sunt de vânzare și că actualul comportament al UDMR are iz nedemocratic. Așadar, aceștia reclamă modul în care UDMR impune, pentru angajarea în cadrul primăriei Satu Mare, cunoașterea limbii maghiare și că aceștia încalcă în mod repetat accesul la informații publice:

,,PNL Satu Mare nu poate gira derapajele administrației totalitare UDMR.(…) Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu ar fi fost asta neapărat o problemă, să cunoască și cinci limbi, însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu. Încălcarea repetată a accesului la informații publice. (…) Mai mult, vorbim de întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului. (…) Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală”, a declarat Adrian Cozma.

Liberalul continuă spunând faptul că PNL nu poate gira încălcarea legii în momentul în care UDMR ia unele decizii în plan local și că decizia de a ieși de la guvernare este cea mai înțeleaptă.

UDMR, în centrul unui scandal după discursul premierului Viktor Orban

UDMR a evitat să iasă cu un comunicat după discursul premierului Viktor Orban care a fost criticat de România, dar și de Occident. Vă aducem aminte faptul că Orban a fost prezent la Tușnad unde a avut un discurs  considerat de vocile internaționale ca fiind unul extremism. După eveniment, liderii politici români au condamnat gestul făcut de Orban, dorind o poziționare oficială a liderilor maghiari din România. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar UDMR se confruntă cu mai multe presiuni politice.

Este de actualitate faptul că UDMR îl susține politic pe Viktor Orban care a pompat zeci de milioane de euro în Transilvania. Înaintea alegerilor parlamentare din Ungaria, UDMR și-a reiterat sprijinul pentru premierul de la Budapesta. Kelemen Hunor a dat un amplu interviu în presa de la Budapesta spunând că îl felicită pe Viktor Orban pentru victorie. Așadar, vom vedea ce se va întâmpla la Satu Mare unde PNL iese din coaliția locală din care face parte UDMR

 

Adauga un comentariu