Razboi în Ucraina

Rusia a finanțat partide din străinătate cu 300 de milioane de dolari din 2014, pentru a-și exercita influența – Serviciile americane de informații

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Rusia a finanțat partide din străinătate cu 300 de milioane de dolari din 2014 pentru a-și exercita influența - Serviciile americane de informații
Rusia a finanțat partide din străinătate cu 300 de milioane de dolari din 2014, pentru a-și exercita influența

Rusia a trimis discret cel puțin 300 de milioane de dolari în total unor partide politice și candidați din peste 20 de țări după 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane publicate marți, relatează AFP.

Statele Unite „consideră că acestea sunt estimări minime și că Rusia a transferat probabil și în secret mai multe fonduri care nu au fost depistate”, a spus un înalt oficial american, fără a preciza țările în cauză.

Rusia a finanțat partide din străinătate cu 300 de milioane de dolari din 2014

Potrivit acestui înalt oficial, un ambasador rus dintr-o țară asiatică nespecificată, de exemplu, a dat milioane de dolari unui candidat la președinție.

Administrația lui Joe Biden solicitase o astfel de estimare de la serviciile sale după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, concomitent cu lansarea de către Washington a mai multor inițiative de izolare a Moscovei pe scena internațională.

Diplomația americană va împărtăși aceste constatări guvernelor altor peste 100 de țări

Înaltul oficial a spus că diplomația americană va împărtăși aceste constatări guvernelor altor peste 100 de țări.

Această nouă evaluare nu a analizat ingerinţa rusă în politica americană, însă serviciile de informaţii americane declaraseră anterior că Moscova intervenise în alegerile din SUA din 2016, mai ales recurgând la reţelele sociale pentru a-l susţine pe Donald Trump.

„Statele Unite lucrează din greu pentru a ne remedia slăbiciunile şi încurajăm celelalte ţări să facă la fel şi să ni se alăture în acest efort important”, a declarat acelaşi înalt responsabil.

Forțele de Apărare Antiaeriană ale Rusiei ar fi lansat, marți, 13 septembrie, cel puțin 15 rachete deasupra Hersonului, relatează corespondentul TASS, informează Rador. Pe cerul deasupra orașului sunt vizibile urme de rachete de apărare aeriană şi se aud sunete a le exploziilor. Se presupune că funcţionează apărarea antiaeriană.

Agenţia TASS nu a primit încă confirmarea oficială a acestor informații.

Armata rusească respinge atacul forțelor ucrainene la Herson

Ucraina a anunţat luni, 12 septembrie, noi succese militare, spunând că a ajuns la frontiera cu Rusia şi că a eliberat într-o lună echivalentul unui teritoriu care are de şapte ori suprafaţa Kievului de sub controlul armatei ruse, care a răspuns bombardând unele zone recucerite de forţele ucrainene, relatează AFP.

Armata ucraineană a anunţat mai întâi o contraofensivă în sud, după care, săptămâna trecută, a realizat un avans fulgerător în regiunea Harkov din nord-est.

Comentarii
  • Cam subtire, se poate mai mult, la amerloci asta e bacsisul pe o noapte. Numai lab-urile din ucrana valoreaza peste 50 000000000. victorita dadu in balbaiala cand i-au scuturat chiloteii. Sa nu mai zic la noi unde popescu sau helvig nici nu se scoala din pat pentru 50000000 coco

  • Cam subtire, se poate mai mult, la amerloci asta e bacsisul pe o noapte. Numai lab-urile din ucrana valoreaza peste 50 000000000. victorita dadu in balbaiala cand i-au scuturat chiloteii. Sa nu mai zic la noi unde popescu sau helvig nici nu se scoala din pat pentru 50000000 coco

Adauga un comentariu