Actualitate

Rusia amenință Japonia pentru exercițiile militare cu SUA

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Rusia amenință Japonia pentru exercițiile militare cu SUA
Au fost exerciții militare între Japonia și SUA care au stârnit nemulțumiri în Rusia

Rusia amenință Japonia cu privire la „măsuri de răzbunare” dacă va extinde exercițiile navale comune cu SUA în apropierea granițelor de est ale Rusiei.

Asta în condiţiile în care relațiile internaționale între țări este și așa tensionată din cauza războiului din Ucraina. Ba mai mult, din punct de vedere tehnic, Japonia și Rusia incă nu au încheiat pacea și se află în negocieri.

Rusia amenință Japonia din cauza exerciţiilor militare cu SUA

Amenințarea este doar cea mai recentă salvă de la Moscova, care a fost supărată de sprijinul Japoniei pentru Ucraina și de legăturile sale tot mai mari cu țările NATO și dă foc într-o dispută de lungă durată cu privire la suveranitatea insulelor capturate de forțele sovietice la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Viceministrul rus de externe Igor Morgulov a declarat marți că exercițiile navale dintre SUA și Japonia sunt „de natură potențial ofensivă”, potrivit unui raport publicat marți de agenția de presă de stat rusă RIA-Novosti.

„Vedem astfel de acțiuni din partea japoneză ca o amenințare la adresa securității țării noastreDacă astfel de practici se extind, Rusia va lua măsuri de răzbunare în interesul consolidării capacităţilor sale de apărare”. a spus Morgulov.

Cu toate acestea, el nu a precizat despre ce exerciții SUA-Japonia și nici nu a precizat ce formă ar putea lua represaliile Rusiei. Japonia nu a răspuns încă la remarcile lui Morgulov și nu a răspuns la o solicitare de comentarii a CNN. Potrivit Marinei SUA, SUA și Japonia organizează în mod obișnuit exerciții navale comune în Indo-Pacific pentru a „menține stabilitatea într-o regiune Indo-Pacific liberă și deschisă”.

Nu este prima oară când Rusia amenință alte state. Vă aducem aminte faptul că, recent, Rusia a amenințat Suedia și Finlanda pentru o eventuală aderare la NATO.

Rusia nu are tratat de pace cu Japonia

Tensiunile dintre Tokyo și Moscova au crescut, alimentate de sprijinul Japoniei asupra Ucrainei după invazia de către Rusia a vecinului său de vest și de dispută dintre Japonia și Rusia privind suveranitatea insulelor din nordul Japoniei care au fost capturate de forțele sovietice în urma capitulării Japoniei în fața forțelor aliate. la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Japonia a descris vineri patru insule în litigiu drept „ocupate ilegal” de Rusia, pentru prima dată în două decenii în care a folosit un astfel de limbaj.

Soldații niponi s-au antrenat alături de cei americani

În raportul său diplomatic anual lansat vineri, Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei s-a referit și la insule, pe care Rusia le numește Kurile de Sud, drept „teritoriile de nord” ale Japoniei.
Potrivit raportului, Japonia vede insulele drept „teritorii japoneze asupra cărora Japonia deține drepturi suverane, dar în prezent sunt ocupate ilegal de Rusia”.

În timp ce această dispută s-a înăbușit de zeci de ani, sprijinul Japoniei pentru Ucraina a ridicat tensiunile în relația dintre Moscova și Tokyo. Marți, premierul japonez Fumio Kishida a fost de acord să ofere Ucrainei alimente și medicamente, sprijin financiar suplimentar, drone mici și măști de protecție, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul de Externe al țării.

Vom vedea dacă faptul că Rusia amenință Japonia va avea un ecou internațional și va fi urmat de mai multe sancțiuni.

Comentarii
  • Sa ne kakam pisam kakam toti pe Rusia nebuna, Rusia ameninta toate tarile din lume! Cand va fi bombardata Rusia cu milioane de bombe ca sa nu mai existe pe fata pamantului aceasta rasa mizerabila si criminala?Urasc Rusia urasc rusii, moarte Rusiei, moarte lui Putin!

Adauga un comentariu