Coronavirus

Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V

Publicat: 17 sept. 2020
vaccin Sputnk-V steag Rusia
Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V

Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V în străinătate după ce a încheiat un nou acord pentru testare şi furnizare. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de un miliard de doze.

„Rusia va furniza 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva coronavirusului companiei indiene Dr. Reddy’s. Cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, aflat în faza a treia de studiu. Rusia va furniza în străinătate puţin peste 200 de milioane de doze, jumătate în America Latină şi jumătate în India. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de 1 miliard de doze”, relatează Reuters.

Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V

Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF) a precizat ca livrările către India ar putea începe la sfârşitul anului 2020, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara asiatică.

India a declarat săptămâna trecută că are în vedere acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care lucrează în locuri cu risc ridicat de infectare.

Potrivit raportărilor naţionale, India a trecut miercuri de pragul de 5 milioane de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, oficialii au anunţat decesul a peste 80.000 de locuitori. Cu toate acestea, rata mortalităţii provocată de epidemia de coronavirus nu este la fel de ridicată ca în alte ţări, pentru că India are o populație numeroasă.

Nu toată lumea va beneficia de vaccin

Director executiv al Institutului Serum din India, Adar Poonawalla, a transmis că nu există posibilitatea ca populația să poată fi vaccinată în totalitate, deoarece companiile farmaceutice nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla, care a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Evaluarea sa aruncă serioase îndoieli cu privire la afirmațiile politicienilor care au promis vaccinuri până luna viitoare, deoarece îngrijorările cresc mai ales odată cu precomenzile mari din SUA și Europa care ar putea lăsa țările în curs de dezvoltare fără acces la vaccin.

Compania condusă de Poonawalla este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa.

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 s-a dublat în ultima lună în India

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 s-a dublat în ultima lună în India și a depășit cinci milioane, conform oficialilor sanitari din țară, relatează BBC. Virusul pare că se răspândește cu o viteză mult mai mare în India decât în orice altă țară, numărul cazurilor zilnice depășind 90.000 în fiecare zi, timp de 5 zile până marți. Într-o singură lună, numărul total de cazuri din India s-a dublat.

Numărul deceselor este mai scăzut, însă, prin comparație cu alte țări, sau prin comparație cu SUA, țara de pe primul loc. Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India, în contextul în care paturile de terapie intensivă sunt puține, iar sistemul medical pare că este stresat la maximum de pandemie. La începutul lunii, India a urcat pe locul 2 în topul țărilor cele mai afectate de Covid-19, surclasând Brazilia. La mijlocul lunii iulie, India înregistra primul milion de infectări.

Comentarii
  • Este posibil ca rușii sa fie primii care vin de hac virusului Covid19. Circumspecții să-și amintească faptul că tot ei sunt pionierii expeduțiilor cosmice. Numai un descreierat ca Johaos putea să declare că România nu va solicita niciodată vaccin de la ruși.

Adauga un comentariu