International

Rusia anunță un nou succes pe front. Localitatea Andriivka ar fi fost cucerită de trupele Moscovei

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Rusia anunță un nou succes pe front. Localitatea Andriivka ar fi fost cucerită de trupele Moscovei
Rusia anunță un nou succes pe front. Localitatea Andriivka ar fi fost cucerită de trupele Moscovei

Rusia revendică joi cucerirea localităţii Andriivka, situată la aproximativ zece kilometri sud de Bahmut, în regiunea ucraineană Doneţk (est), unde armata rusă desfăşoară un asalt de luni de zile, relatează AFP.

„Unităţile din Grupul de Sud (…) au eliberat localitatea Andriivka”, la 10 km sud de Bahmut, un oraş cucerit de Rusia în mai 2023, după zece luni de confruntări sângeroase, anunţă Ministerul rus al Apărării, care a anunţat miercuri cucerirea unui sat vecin, Klişchiivka.

Rusia anunță un nou succes pe front

De asemenea, Moscova a anunţat pe 15 mai că a preluat controlul asupra Robotino, în sud, o localitate complet distrusă, dar cu încărcătură simbolică, pentru că şi aceasta se număra printre puţinele aşezări eliberate de ucraineni în cursul ofensivei lor.

Trupele ruse au preluat iniţiativa şi înaintează puţin câte puţin pe frontul de est, unde au înregistrat succese tactice şi au capturat o serie de localităţi, în special oraşul- fortăreaţă Avdiivka, în februarie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia, potrivit primelor informaţii, au fost ucise cel puţin şase persoane, relatează EFE.

Evacuări masive în nord-est

Aproape 11.000 de persoane au fost nevoite să-şi abandoneze casa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, de la începutul unei ofensive terestre lansate la 10 mai în această regiune de frontieră, a anunţat joi huvernatorul acesteia.

„În total, 10.980 de persoane au fost evacuate”, a anunţat pe Telegram Oleg Sînegubov.

Mii de persoane şi-au abandonat locuinţele, iar armata rusă a cucerit rapid mai multe sate frontaliere de la începutul ofensivei-surpriză către Lîpţi şi Vovceansk, obligând Kievul să trimită întîriri.

„Luptele continuă” în zona Vovceansk, un oraş care avea aproximativ 18.000 de locuitori înainte de război, situat la doar cinci kilometri de frontieră, anunţă Statul Major ucrainean.

Comentarii
  • Cu cat Zele si cloșca lui de pui nu vor să negocieze, cu atât mai mult vor înainta rusnacii! O sa se pise rusii pe F16 lor (daca o sa le primească vreodată). Războiul e câștigat de mult de rusi (la cate teritorii au luat). Ce a recuperat Ucraina din acele teritorii? Nimic! Deci e PA!

  • Dupa ,,PA” ai uitat sa scrii ,,in trei zile”!!! Asta ca sa te credem pe ,,cuvantul tau de parola ruseasca” dahh!!

  • România a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova pentru două ierni şi a reuşit să facă asta pentru că a avut un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), George Niculescu, la cea de-a 8-a ediţie a evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum”, informează Agerpres

  • SUKAAAA UE SUKAAA NATO moooie e la curvele de slugi de ciini javre de romani prosti care cred ca criminalii de JEWmerloci vor binele….

  • Mu – e iohannis ,mu – e ciuca ,mu- e ciolacu ,mu – e urs- sula . Mu -e la Psd – Pnl partide teroriste criminale slugi mafioate tradatoare. Multa mu – e de la poporul roman! Mueeee!

  • Au iesit orcutele sa suga „mielu’ ruZesc in copeici приятного аппетита in limba voastra celavecilor mujijici😆

  • Scriu si vorbesc LIMBA ROMANA , pentru ca sunt ROMAN nascut in Romania!Tie ucraineanule, traducand cuvintwee tale mizerabile scrise in ucraineana iti spun ca raspuns : ,,POFTA BUNA „LA MANCAT IN FIECARE ZI CCACATUL RUSILOR SI AL ROMANILOR!
    Afara din Romania toti porcii ucrainieni, moldoveni din R. Moldova ,transnistreni!

Adauga un comentariu