Razboi în Ucraina

Rusia își intensifică atacurile asupra Ucrainei ca răspuns la aderarea acesteia la UE

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că se aștepta ca armata rusă să facă o nouă mișcare, odată cu aflarea veștii că Ucraina candidează pentru Uniunea Europeană. Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că e posibil ca războiul să țină ani de zile.

Rusia se folosește de ”procese pentru crime de război” pentru a propulsa știri false despre războiul declanșat de Vladimir Putin.

Rusia își intensifică atacurile asupra Ucrainei

Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că că decizia Rusiei de a-și numi invazia o „operație militară specială”, mai degrabă decât un război, îi poate limita capacitatea de a găsi ”mijloace legale de a pedepsi dizidenții militari și cei care refuză să se mobilizeze”.

Ucraina se află în impas, asta pentru că bombardamentele continuă, iar echipamentul militar lipsește cu desăvârșire. Armata începe să facă față cu greu ofensivei militare.” Totul depinde acum de ceea ce ne pune la dispoziţie Occidentul”, afirmă Vadim Skibiţki.

„Este un război de artilerie, iar noi pierdem în acest sens” ,  afirmă Skibiţki.

„Totul depinde acum de ceea ce ne pune la dispoziţie Vestul. Ucraina are doar un echipament militar la fiecare 10-15 din dotarea aramtei ruse. Aliaţii occidentali ne-au dat în jur de 10% din ceea ce au la dispoziţie” ,  a adăugat acesta.

„Ne-am folosit deja aproape toată muniţia.”

Între 100 şi 200 de militari ucraineni sunt ucişi în prima linie zilnic, a precizat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru BBC. Acesta a spus că Ucraina are nevoie de sute de sisteme de artilerie occidentale pentru a avea un cadru echitabil de luptă cu rușii în regiunea estică Donbas.

Soldaţii ruşi, lăudaţi de patriarhul Kirill

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, cunoscut în urma mesajelor de elogiere a soldaţilor ruşi, a transmis noi laude la adresa acestora, în cea de-a 117 zi de război.

Deşi războiul declanşat de Vladimir Putin în Rusia a creat multe controverse şi oamenii au fost împărţiţi în două, Kirill a menţionat că militarii ruşi „dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială din Ucraina şi Donbas, iar totul vine dintr-un simţ moral interior”.

„Amintiţi-vă că măreţia statului nostru şi respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi faţa forţelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea crimelor de război săvârşite de armata rusă la Bucea.

De asemenea, liderul a declarat că soldaţii ruşi „cu siguranţă” nu ar putea face rău nimănui deoarece „sunt o putere iubitoare de pace”.

Comentarii
  • Putin,pune-te in locul ucrainenilor!Ce-ai face daca tara ta ar fi invadata de un vecin,de pilda,de China.Asa ca ti-ai apara tara?Opreste-te acum ,cat nu-i prea tarziu!

Adauga un comentariu