International

Rusia se pregătește de război. Au fost trimise rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

Publicat: 28 ian. 2022
Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă

Trei oficiali americani au declarat pentru Reuters că Rusia ar fi trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina. Deși reprezentanții ruși au declarat că nu doresc să înceapă un război, aceste acțiuni indică pregătiri militare făcute de Moscova.

Actuali și foști oficiali americani declară că astfel de indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Informațiile au fost dezvăluite de către oficiali, care au vorbit sub protecția anonimatului. Prin cuvintele acestora, avertismentele SUA că Rusia ar putea pregăti o nouă invazie a Ucrainei par mai grave, având în vedere și cei peste 100.000 de militari aflați în apropierea granițelor cu Ucraina.

Aceste avertismente includ o declarație a președintelui american Joe Biden că un atac rusesc este probabil și o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken, care a spus că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în „foarte scurt timp”.

Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă. Dar dezvăluirea privind rezervele de sânge adaugă un detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Nu garantez că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informația. Nici Casa Albă nu a comentat.

Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună în când anume au detectat SUA trimiterea acestora către trupele din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că s-a întâmplat în ultimele săptămâni.

Oficialii ruși au negat în mod repetat că ar avea de gând să invadeze Ucraina. Dar Moscova susține că se simte amenințată de legăturile tot mai strânse ale Kievului cu Occidentul.

Judecata soților Ceaușescu
Comentarii
  • Ce tot atata tam tam, usa si cu rusia nu se vor razboi niciodata pe bune; sunt ca fratii ! Eventual destabilizarea Chinei, da.

Adauga un comentariu