Razboi în Ucraina

Rusia testează sirenele de avertizare: „Să vă păstrați calmul și să nu intrați în panică, să deschideți televizorul”

Publicat: 04 oct. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Rusia testează sirenele de avertizare Să vă păstrați calmul și să nu intrați în panică să deschideți televizorul
Testul intervine însă pe fondul războiului din Ucraina

Rusia va efectua miercuri, 4 octombrie, un test la nivel național al sistemelor de avertizare publică de urgență, declanșând sirenele și întrerupând emisiunile de televiziune pentru a înștiința populația de un pericol iminent, transmite Reuters. Testul, efectuat pentru prima dată în 2020, face parte dintr-o nouă inițiativă care impune autorităților să efectueze teste de două ori pe an, începând cu 1 septembrie.

Acesta intervine însă pe fondul războiului din Ucraina, care a declanșat cea mai profundă criză în relațiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962.

La ora 10:43 a.m., ora Moscovei (07:43 GMT), sirenele vor suna și anunțuri „Atenție toată lumea!” vor alerta populația, imitând ceea ce s-ar întâmpla în cazul unui adevărat dezastru sau catastrofă.

„Când auziți sunetul unei sirene, trebuie să vă păstrați calmul și să nu intrați în panică, să deschideți televizorul, orice canal accesibil publicului sau radioul, și să ascultați mesajul de informare. Sistemul de avertizare este conceput pentru a transmite în timp util un semnal către populație în cazul unei amenințări sau al unei urgențe de natură naturală sau provocată de om”, a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

Și SUA testează sistemul de avertizare publică

Statele Unite efectuează, de asemenea, miercuri, un test pe scară largă al sistemelor de avertizare publică, prin intermediul telefoanelor mobile și al posturilor de radio și televiziune din SUA.

Scopul testului american este de a se asigura că sistemele „continuă să fie eficiente în alertarea populației în caz de urgență, în special la nivel național”, a precizat într-un comunicat de presă Agenția federală pentru gestionarea situațiilor de urgență (FEMA).

Multe alte țări au efectuat, de asemenea, teste ale sistemelor de alertă în caz de criză și dezastre în ultimii ani.

Testul din Rusia coincide cu cea de-a 91-a aniversare a creării sistemului de apărare civilă al Rusiei și urmează unor exerciții educaționale la nivel național în luna august privind exersarea acțiunilor și procedurilor în situații de urgență, a relatat presa rusă.

Scopul testelor din Rusia este de a evalua sistemele de avertizare, pregătirea personalului responsabil cu lansarea acestora și de a crește gradul de conștientizare a publicului, a declarat ministerul rus pentru situații de urgență.

Comentarii
  • sa le testeze rachete cu raza lunga de actiune au ajuns in UCRAINA vor cadea si peste orasele mujicilor,sa vada si ei cum e la razbel!

  • Rusia a ucis în medie şase civili pe zi în Ucraina în ultimele şase luni, conform unui raport al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, prezentat miercuri la Kiev, care consemnează un bilanţ de 10.000 de civili ucişi de la începerea ofensivei ruse pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, relatează EFE și Agepres.

  • Cand se va termina Doamne nenorocirea asta? Morti si distrugeri. Mai ntai razboiul Covid a ucis milioane de oameni pe planeta, apoi acest razboi si alte razboaie, omul omoara pe om, omul distruge ceea ce a construit si parca se intrec in morti si distrugeri, care omoara mai multi oameni si distruge mai mult este bucurie, fericire pentru ei.

Adauga un comentariu