Actualitate

Rușinos! De Ziua Naţională a României, Ambasadorul Adrian Zuckerman face campanie pentru PNL

Publicat: 01 dec. 2020
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București face campanie pentru PNL
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București face campanie pentru PNL

Momente rușinoase pentru români. De Ziua Naţională a României, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, pare să facă o campanie pentru PNL.

Într-un mesaj adresat populaţiei României, Adrian Zuckerman a decis să laude Guvernul PNL și a menționat ca acesta a făcut lucruri bune pentru România.

Adrian Zuckerman, mesaj de 1 decembrie pentru România

În mesajul publicat de ambasador se observă o nuanţă vădită de susţinere a Guvernului PNL. Ambasadorul Adrian Zuckerman laudă progresele făcute de România și de Guvernul actual și felicită evoluția țării noastre:

„În numele preşedintelui Trump şi al poporului american doresc să transmit felicitări preşedintelui Iohannis şi poporului român la sărbătorirea a 102 ani de la Ziua Marii Uniri. România a evoluat mult. Sunt mândru în special de progresele uimitoare făcute anul acesta, în ciuda numeroaselor obstacole de care ne-am lovit. România se luptă cu COVID-19 şi încearcă să-şi ţină poporul în siguranţă încă de la începutul acestui an. În ciuda unui astfel de impediment major, a reuşit să facă paşi importanţi în domenii precum dezvoltare economică, securitate energetică şi cooperare în domeniul apărării. Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european”, a afirmat Adrian Zuckerman în mesajul său, potrivit Agerpres.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a adăugat că anul acesta este „anul care marchează perioada Renaşterii în România”.

„Sub conducerea preşedintelui Trump, Statele Unite au sprijinit România să atingă obiective care în trecut erau de neînchipuit. Statele Unite şi România cooperează în vederea recondiţionării unui reactor nuclear şi a construirii a două noi reactoare la Cernavodă. Proiectul este evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari. Banca de Import-Export a SUA (Exim) va oferi României până la 7 miliarde de dolari finanţare pentru acest proiect. Centrala de la Cernavodă va furniza aproximativ 40% din cererea de energie electrică a României”, a declarat Zuckerman.

România este pe locul 2 în topul producătorilor de gaze de energie din Europa

„România va deveni cel mai mare producător şi exportator de gaze de energie din Europa de îndată ce va începe realmente extracţia de gaze din rezervele însemnate din regiunea Mării Negre, anul viitor”, a punctat Zuckerman.

Nu este prima declaraţie controversată făcută de Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman nu se alfă la prima declaraţie controversată. În urmă cu ceva timp, ambasadorul susţinea faptul că România trebuie să își vândă industria, să vândă tot ce nu s-a privatizat până acum

„Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.
România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă. Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile. (…)

Comentarii
  • Trump l-a trimis și Klaus-penelistu, împreună trupa lui debusolat, l-au primit și nu mai pot de placere cind bate cimpii!! Rușine!!! Sa plece!!!!

  • Pai cumpara armament de la americani.I-au dat o sapca lui Iohanis,l-au ajutat sa ajunga presedinte,iar birul merge inainte.Americanii isi rezolva problema lor,restul…

  • Ce atata zarva ? Omul tine cu dreapta. Ce ati vrea, sa tina toata lumea cu stanga ? Iasul s-a schimbat, poate se mai schimba si alte judete. Ciuma rosie trebuie sa dispara. Pentru asta veniti cu totii la vot. Luati exemplu SUA. Oamenii au iesit la vot si au schimbat ceva. Noi de ce nu am putea ?(A se vedea ca in acest moment majoritatea in parlament e tot PSD)

  • Cu oameni de dreapta ca Iohanis,somerul Orban,Grinda,Turcan,doamna Lighean,Catu,diferiti gropari,bucatarese,etc,.mai bine fara ei.De remarcat faptul ca majoritatea din ei sunt bugetari,n-au condus macar o roaba in viata lor.Acum nu exista o majoritate a unui partid (nici macar PSD)in parlament,50%+1.Dupa alegeri,posibil sa nu fie un partid cu majoritate in parlament,se vor uni diferite forte politice,ca si pana acum.

  • Afirmația „un partid politic trebuie sa dispara” este nedemocratica, totalitara, de esență bolșevic! Comparația cu America este total nepotrivita, aratind dezorientare mintala totala!

  • Pzd chiar merita sa dispara sant alte partide care i poate lua locul,in nici un caz pzd nu e un partid de stanga e un clan mafiot organizat,care si urmareste interesele de gasca.MUIE PZD,MUIE CIUMA ROSIE

  • Este importanat de observat ca d-l ambasador vrea de fapt „cesionarea” companiilor de stat (cum ar fi Hidroelectrica, s.a.). Deci nu vanzare, ci cesionare. Ce inseamna „a cesiona”? Inseamna „a ceda un bun, a renunta la el de buna voie in favoarea altcuiva”. Deci „cedare” si „renuntare de buna voie”. Asadar, d-l ambasador vrea o privatizare pe maxim 2 lei, practic pe gratis.

    Faptul ca d-l ambasador face campanie pentru PNL in mod deschis, inseamna ca PNL ii va face voia : va „cesiona” cu dedicatie si pe mai nimic tot ce mai are statul (Hidroelectrica. Nuclearelectrica, aeroporturile, porturile, etc ). In favoarea cui va cesiona peneleul? Asta o le-o spuna chiar d-l ambasador, ca nu degeaba se zbate dumnealui.

Adauga un comentariu