Titlurile zilei

Rușinos. Spitalul mobil de la Lețcani riscă să fie închis pe timp de iarnă. Filmul unui eșec uriaș de 13,4 milioane de euro girat de fosta conducere a CJ Iași

Publicat: 10 nov. 2020
Spitalul mobil de la Lețcani riscă să fie închis pe timp de iarnă din cauza lucrărilor proaste girate de fosta conducere a CJ Iași
Lucrări de mântuială făcute la spitalul mobil de la Lețcani

Un adevărat dezastru se prefigurează la spitalul mobil de la Lețcani pentru pacienții de COVID-19. Unitatea medicală funcționează în regim de avarie, deși au trecut săptămâni bune de la inaugurarea oficială. Spitalul se poate închide pe perioada iernii, asta pentru că instalațiile riscă să cedeze la temperaturi de minus 15 grade Celsius. Fosta conducere a Consiliului Județean Iași a girat o lucrare de mântuială oferită unei firme fantomă din Turcia. Lucrarea a costat 10,7 milioane de euro, contractul inițial fiind de 13,4 milioane de euro

Spitalul mobil de la Lețcani riscă să-și închidă porțile mai repede decât s-ar fi așteptat cineva. Unitatea medicală deschisă la Parcul Transagropolis de la Lețcani continuă să prezinte deficiențe majore în ciuda faptului că acolo sunt internate deja mai multe persoane bolnave de COVID-19. Actuala conducere a Consiliului Județean Iași a constatat cel puțin 8 deficiențe majore la spitalul mobil, deficiențe pe care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest și furnizorul turc SDI Global LLC A.S. din Ankara nu le-au remediat. Practic, totul a fost o mare minciună încă de la bun început, proiectul fiind unul ratat din start sub mandatul lui Maricel Popa.

Lucrare de mântuială făcută de furnizorul turc din Ankara. Fosta conducere a CJ Iași a girat un contract scandalos

Cotidianul BZI a relatat încă de la bun început faptul că proiectul de la spitalul mobil de la Lețcani nu s-a făcut conform legii. Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași și al Asociației Euronest, a băgat în față firma turcă, o societate cu probleme, înființată abia cu câteva luni în urmă. SDI Global a lungit cât a putut livrarea containerelor și a echipamentelor medicale, iar în momentul în care acestea au ajuns la Iași, lucrarea a fost făcută de mântuială.
În plus, au fost constatate mai multe deficiențe după montarea containerelor, cele mai grave fiind legate de faptul că instalațiile de încălzire nu pot face față pe perioada temperaturilor scăzute.

Practic, s-a constatat și faptul că alimentarea cu apă potabilă și conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheț. Mai mult, instalația de încălzire, realizată cu aparate de aer condiționat, nu funcționează în condiții de temperată scăzută. Cu alte cuvinte, la minus 15 grade Celsius instalația va ceda. Toate țevile au fost învelite într-un material care poate îngheța, ceea ce arată clar faptul că turcii au lucrat în bătaie de joc.

Cine răspunde pentru dezastrul de la Lețcani? Se caută vinovații

Toate acestea demonstrează faptul că încă de la bun început nu s-a dorit ca această lucrare să funcționeze corespunzător, ci numai ca părțile să-și încaseze banii. Deficiențele constatate acum puteau fi remediate din timp, însă nici Maricel Popa și nici Alina Popa, directorul ADI Euronest, nu și-au dat interesul. Turcii au tergiversat furnizarea echipamentelor, și-au încasat mare parte din bani, iar toată lumea a fost mulțumită. În aceste condiții, actuala conducere a CJ Iași, a cerut explicații din partea conducerii Euronest pentru contractul respectiv și deficiențele apărute la spitalul de la Parcul Transgaropolis. Conducerea CJ Iași vrea să impună măsuri împotriva celor care și-au bătut joc de unitatea medicală de la marginea municipiului Iași.

„O comisie specială de la nivel central va verifica situația de la spitalul mobil de la Lețcani. Ceea ce s-a întâmplat acolo este anormal. Nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea ieșenilor. Vinovații vor fi trași la răspundere. Cine a greșit, va răspunde și va trebui să plătească pentru deficiențele constatate”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii
 • Dr trăznit bețivul Copoului încă nu e treaz? A ratat posibilitatea sa bage polonicul vârtos să mănânce ceva kkat la prima ora! Hai scoală globă betivă … Te-n gură de lepră!

 • Golanul apărător al infractorului Popa Maricel este pe baricade ! LAICULE TE BAG ÎN PIZDA MĂ-TII DE RATAT PENAL ! Când te prind în Primărie ce pumni în cap îți iei. MUIE LAICU !

 • Bețivul complexat,plecat cu sorcova e obsedat de consilierii locali pe care ii bălăcărește,amenință și timoreaza,poate,poate,cedează pshihic cineva și ii da vreo bleandă. Deocamdată acest biped cu comportament de patruped sălbatic va avea parte de plângere penală la Parchet pentru defăimarea autoritatilor ! Cert e ca gloaba betivă se va trezi cu aga la ușă … Vagabontule,ai grijă ca iar e razie in oraș,caută bolnavii de COVID și curvele masculine ,tu nu ai nici o șansa sa scăpi!

 • Laicule, mă piș pe plângerea ta penală ! Mi-a făcut și Gigi Nichita plângere penală și ai văzut unde a ajuns acum. Dacă vrei să-l urmezi fă-mi plângere penală ca să mă motivezi să-ți fac dosar penal pentru ce ai furat la DRDP. VITĂ ÎMPUTIȚĂ MARE GRIJĂ ! SERVICIILE SUNT CU OCHIII PE TINE !

 • Terminati cu abordarile electorale! Este un lucru facut, asa prost cum este, luati si modificati ce pare a nu merge si lasati-l cat mai repede sa functiineze ca si asa spitalele nu mai fac fata!
  Sunteti disperati de confruntari, de reglat conturi ca mafiotii, dar la ce ne-am putea astepta de la politicienii din ziua de azi! Rusine la toti!

 • Are dreptate GEO! Lăsați prostiile electorale și ocupati-vă ca spitalul să funcționeze! Ce vă tot lamentați ca în povestea cu drobul de sare? Nici nu a venit iarna și vă văicăriți ca babele. Puneți mâna și rezolvați problemele.

 • Bai proștilor. Acum sunt materiale izolatoare ce pot fi folosite. -15 grade poate nici no să fie. Voi doar faceți circ că ce rău e ăla că de rău e și lumea moare pe capete. Retardați din politica. aveți spitalele și va cramponați de nimicuri. Orice problemă are soluții. Am zis că dacă ați prins ciolanul cu Chirica, gata puneți dracu spitalul pe linie dreapta. Nu tata voi stați fara mască la terasa cu Tătaru și vorbiți vorbe… Nu v-ar mai tine pământul de haini și proști

 • Idioților, lăsați campania electorala și găsiți soluții, mai criminalilor!! Alexe, Chirică și guvernul vostru, sunteți la putere, nesimțiților și va plingeti!? Spitalul pe care l-ați sabotat EXISTA și are nevoie de remedieri, impotentilor!! NU VEDEȚI CA NU MAI SUNT LOCURI PENTRU CAZURILE GRAVE?? PROSTIA UCIDE!!!!!

 • Un ieșean este dementul de Laicu ! Această fosilă comunistoidă crede că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior că a prins un post în CL. XICTIR JIGODIA DRACULUI ! Linge-o la ovare pe Cameluța că plânge că a rămas fără ciolan.

 • Nu mai puneți egalitate între cartierul Copou populat de oameni onorabil și ciudatul asta de filosof! Asta face de ras cartierul,are o figură de bouleam,este dereglat,este bețivan,este un impostor care păcălește ziaristii ca e filosof și viceversa. Nu mai băgați in seamă tălălaul asta !

 • Acest țâcnit este un mare jeg uman! De unde și pana unde poate fi onorabil această haimana cu vocabular de grotă?Ma vițel matur,ești o mare putoare de om care vei sfarsi la fără clanță ( in cel mai bun caz ) sau la beciul domnesc! Ai grijă panaramă nebună ca te caută doamna cu coasa!

 • Golanul Laicu umbrește memoria marelui profesor Titus Raveica semnând pe forumuri în numele Marelui Profesor ! Băgați acest oligrofren la Socola !

 • Auzi mă cretinache un stejar ca Laicu nu creşte pretutindenea; buruienile ca tine,în tot locul.
  Dl Laicu nu se supără deloc de modul cum se reflectă persoana lui în ochii d-tale, căci de la aşa oglindă nici nu se poate aştepta la alt reflex.! Poți sa fii mai puțin buruienos ca mai citesc și damele bălăriile tale filosofice?

 • Cretiane când ai venit la mine in vara cu turcii ai spus ca totul e beton! acuma?bine ca ai bagato pe asta cu laicu. Sai pui sa comenteze si la articolul ala când ma faceau nostalgic ca eu de fapt ma uitam in pozele cu turcii 🙂 îți mai aduci aminte?

Adauga un comentariu