Prima pagină » Informații utile » Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă. Iată cum și-a transformat pasiunea într-o afacere de mare succes

Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă. Iată cum și-a transformat pasiunea într-o afacere de mare succes

06 aug. 2025, 15:40,
Redacția BZI în Informații utile

Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă în activitatea sa de zi cu zi, în care pasiunea pentru natură, plante și creație se îmbină cu greutățile unei afaceri de nișă. De la instabilitatea producției dictate de natură, până la lipsa unui sistem de promovare standardizat, antreprenoarea povestește cu sinceritate despre greutățile unui drum ales din inimă.

Produsele sale artizanale sunt realizate manual, cu grijă și atenție, însă vizibilitatea și promovarea sunt aspecte care vin cu multe dificultăți. Totuși, fără presiune financiară și cu o viziune clară, își continuă munca ghidată de suflet.

Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă în promovare și vizibilitate

Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă în ceea ce privește promovarea brandului său și recunoașterea pe piață:

„Este un produs destul de nișat. Provocarea pentru mine este să fiu vizibilă. M-ar ajuta să am mai multă promovare, dar nu îmi este foarte la îndemână. Mă sustrage destul de mult din partea de creație”, explică ea.

Toată promovarea de până acum a fost făcută în stilul său personal, bazat pe emoție și autenticitate:
„Tot ce am făcut acum pe plan de promovare a fost în stilul meu. Adică am vrut să transmit dincolo de un simplu produs. Am vrut să transmit o emoție, o stare.”

Această abordare personalizată i-a adus, totuși, recunoaștere în cercuri restrânse și loialitate din partea clienților. Promovarea pe Facebook și la târguri este în continuare metoda sa principală de a atrage publicul:

„Până acum, foarte mult mi-am făcut promovare pe Facebook, mai mult decât pe Instagram. Și la evenimente, și acolo mai îmi fac promovare. Mereu se oferă câte un cadou, și atunci de ce să nu ofer un lucru de care să se bucure mai mulți?”

Pentru Rusu Malanca, succesul nu se măsoară în cifre, ci în impactul sufletesc:

„Nu există presiune financiară și asta mi se pare un mare dar – să am această șansă. Sunt ghidată doar din punct de vedere sufletește în ceea ce privește ce îmi doresc să fac.”

Echilibrul fragil din spatele produsului

În spatele fiecărui borcan de dulceață, fiecare sticluță cu apă florală sau lichior de lavandă, se ascund luni de muncă, imprevizibil și o adaptare constantă la condițiile naturii.

„Sunt sezoane diferite. Sunt unele veri cu producție foarte mare, altele nu prea. Și atunci este mental destul de greu. Natura e complet liberă. Nu cultiv în seră, totul este destul de variabil în funcție de natură”, explică Malanca.

În ciuda pasiunii și a motivației interioare, realitatea afacerii nu este întotdeauna ușoară:

„Să faci totul din pasiune nu e neapărat ușor. Nu-ți garantează pasiunea nici succesul, nici un venit constant. Cumva trăim cu impresia că dacă faci totul cu pasiune este imposibil să nu ai și succes.”

Un aspect pozitiv este că, în ciuda provocărilor, toate produsele se vând:

„Totuși, mă bucur că reușesc să vând toate produsele. Nu au fost situații în care să rămân cu produse de la un sezon la altul.”

Un alt detaliu interesant este legat de cereri.

„Deși inițial sună paradoxal, cele mai mari cereri le am iarna. Dar asta pentru că, fiind perioada cadourilor, lumea vrea să se axeze pe produsele conservate, iar dulceața se încadrează la această categorie. Consumul de dulce este mult mai mare iarna decât vara. Și lucrul acesta este valabil și în ceea ce privește ceaiul.”

În tot acest context, Rusu Malanca dezvăluie care sunt provocările cu care se confruntă și modul în care reușește, cu determinare și suflet, să le depășească.

Pentru mai multe detalii, urmariti podacastul AICI.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025