Prima pagină » Sanatate » Rutina de îngrijire a pielii, esenţială în menţinerea unui ten sănătos şi strălucitor. Sfaturi importante de la specialiști
Rutina de îngrijire a pielii, esenţială în menţinerea unui ten sănătos şi strălucitor. Sfaturi importante de la specialiști

Rutina de îngrijire a pielii, esenţială în menţinerea unui ten sănătos şi strălucitor. Sfaturi importante de la specialiști

21 mai 2024, 17:00,
în Sanatate

Pielea noastră are nevoie de oligoelemente esenţiale pe care le obţinem din alimente. În doar câteva săptămâni, sănătatea pielii şi apectul său se îmbunătăţesc, dacă începem să consumăm produse care furnizează substanţe nutritive în cantităţile necesare.

Pentru a ne menţine frumuseţea pielii, trebuie să respectăm mai multe condiţii. Hidratarea corespunzătoare este foarte importantă, astfel încât trebuie să bem doi litri de apă zilnic (la fiecare ceaşcă de cafea se adaugă două pahare de apă).

Recomandări pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii

Studiile arată că deshidratarea după efort fizic duce rapid la schimbări de dispoziţie, dificultăţi de concentrare şi dureri de cap frecvente.

Cu toate acestea, îngrijirea generală a pielii nu este completă fără hrănire externă cu produse cosmetice adecvate

Potrivit dermatologului bulgar prof. Zdravka Demerdjieva, solarul de la salon nu este recomandat pentru piele.

„Ştiu că tinerii nu acceptă întotdeauna sfaturile medicilor, dar îmi place să spun că de fapt plătesc pentru a-şi îmbătrâni pielea. Fotoprotecţia se foloseşte când suntem la munte, iarna sau la mare, vara. Este bine să fim protejaţi cu factor UV 50, nu 100.

Factorul 100 este recomandat pacienţilor care au fotodermatoză, fiind extrem de vulnerabili la radiaţiile ultraviolete. Aceştia nu trebuie să se expună deloc la soare. Este bine să se aplice factorul UV 50, fiind recomandat pe toate zonele descoperite, nu doar pe faţă. Într-un mediu urban, un factor UV de 20 sau 30 este suficient pentru persoanele care nu au probleme cu pielea”, a precizat specialistul bulgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *