Prima pagină » Turism » Calatorii » Ryanair va relua zborurile din Oradea începând din decembrie 2020

Ryanair va relua zborurile din Oradea începând din decembrie 2020

30 sept. 2020, 17:01,
BZI.ro, în Turism

Operatorul aerian Ryanair va relua zborurile din Oradea începând din decembrie 2020 spre patru destinaţii internaţionale din trei ţări: Germania, Italia şi Anglia. Cursele de pe Aeroportul din Oradea către aceste destinaţii vor fi câte două pe săptămână, cu aterizare în Londra Stansted, Milano Bergamo, Bologna şi Dusseldorf Weeze. Clienţii vor putea să-şi facă rezervări pentru cursele programate până în octombrie 2021, beneficiind de cele mai mici tarife.

Ryanair va relua zborurile din Oradea către patru destinaţii externe

Ryanair a anunţat marţi că va relua zborurile cu plecare de pe Aeroportul Oradea începând din decembrie 2020, cu destinaţia Stansted (Londra), Milano Bergamo, Bolognia, Weeze (Dusseldorf). Pentru fiecare dintre aceste trasee vor fi programate câte două curse săptămânale, informează compania prin intermediul unui comunicat.

Aceste zboruri fac parte din oferta de Ryanair pentru iarnă lui 2020 şi vara lui 2021.

„Suntem încântaţi să ne reluăm operaţiunile în Oradea, cu patru rute către Londra Stansted, Milano Bergamo, Bologna şi Dusseldorf Weeze începând din decembrie 2020, funcţionând de două ori pe săptămână ca parte a programelor noastre româneşti de iarnă 2020 şi vara 2021”, spune directorul comercial al Ryanair, Jason McGuinness.

Clienţii din România vor putea să-şi facă rezervări pentru cursele programate până în octombrie 2021, beneficiind de cele mai mici tarife şi de condiţiile de siguranţă impuse de Ryanair pentru protecţia călătorilor şi a echipajului.

Este al patrulea aeroport din România de pe care Ryanair îşi reia operaţiunile, demers care va uni Oradea cu unele dintre cele mai importante huburi aeriene din Europa. Cu ocazia lansării programului pentru iarnă 2020 şi vara 2021 pentru cursele cu plecare din Oradea, Ryanair oferă o promoţie pntru achiziţia de bilete, începând de la 14,99 de euro pentru călătoriile programate până în ianuarie 2021. Această ofertă este valabilă până la sfârşitul zilei de joi (1 octombrie), doar pentru biletele achiziţionate de pe site-ul Ryanair.com.

Ryanair reduce la 40% capacitatea de transport

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa a anunţat zilele trecute că, din luna octombrie, îşi va reduce capacitatea cu încă 20% (în plus faţă de reducerea de 20% deja anunţată la jumătatea lunii august). Ryanair se aşteaptă acum că capacitatea sa de octombrie va scădea de la 50% la aproximativ 40% din nivelurile din octombrie 2019, dar se aşteaptă să menţină un procent de încărcare de 70% la acest program redus.

Aceste reduceri de capacitate au fost necesare din cauza daunelor cauzate rezervărilor înainte de modificări continue ale restricţiilor şi politicilor de guvernare ale UE, multe dintre acestea fiind introduse de scurt timp, ceea ce subminează disponibilitatea consumatorilor de a face rezervări în avans.

„Suntem dezamăgiţi că ne reducem capacitatea de octombrie de la 50% din 2019 la 40%. Cu toate acestea, întrucât încrederea clienţilor este afectată de gestionarea necorespunzătoare a guvernului a politicilor de călătorie Covid, mulţi clienţi Ryanair nu pot călători din motive de afaceri sau din motive familiale urgente fără a fi supuşi unor carantine defecte de 14 zile. Deşi este prea devreme pentru a lua decizii finale cu privire la programul nostru de iarnă (din noiembrie până în martie), dacă tendinţele actuale şi gestionarea necorespunzătoare a guvernelor UE în ceea ce priveşte întoarcerea călătoriilor cu avionul şi activitatea economică normală continuă, atunci pot fi necesare reduceri similare de capacitate perioada de iarnă. Îl chemăm pe ministrul transporturilor, Eamon Ryan, să explice de ce, peste două luni mai târziu, el încă nu a pus în aplicare niciuna dintre cele 14 recomandări ale Grupului operativ pentru aviaţie al guvernelor, care au fost înaintate guvernului pe 7 iulie. El ar trebui, de asemenea, să explice de ce NPHET a ţinut Irlanda închisă ca Coreea de Nord de la 1 iulie, în timp ce Italia şi Germania au eliminat toate restricţiile de călătorie intra-UE şi au livrat rate de caz Covid care sunt mai mici de jumătate din raţă, pe care NPHET o are prezidat în Irlanda. Călătoria aeriană în UE nu este problema şi aceste interdicţii de călătorie defecte nu reprezintă o soluţie”, a spus un purtător de cuvânt al Ryanair.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *