Local

S-a bucurat când a găsit un portofel lângă o bancă! Ieșeanul nu s-a mulțumit cu banii găsiți și a vrut și sumele de pe card! Proprietarul, un pensionar, s-a ales cu o pagubă de 4.000 de lei! (Exclusiv)

Publicat: 23 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a bucurat când a găsit un portofel lângă o bancă Ieșeanul nu s-a mulțumit cu banii găsiți și a vrut și sumele de pe card Proprietarul un pensionar s-a ales cu o pagubă de 4.000 de lei Exclusiv
Un portofel pierdut în Iași

Un individ a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Daniel Balan este acuzat de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Totul a pornit de la faptul că ieșeanul a găsit un portofel lângă o bancă dintr-un parc

Un bărbat din Iași s-a bucurat enorm când a găsit un portofel lângă o bancă! Însă acesta nu s-a mulțumit cu banii găsiți și a vrut și sumele de pe card! În urma incidentului, proprietarul, un pensionar în vârstă de 69 de ani, s-a trezit cu o „gaură” de 4.000 de lei!
Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Daniel Balan. Ieșeanul în vârstă de 34 de ani este acuzat de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Daniel Balan, acuzat de însușirea bunului găsit, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic

Daniel Balan a ajuns în vizorul oamenilor legii la finele lunii iulie a acestui an. Asta, după ce un pensionar din Iași, I.C., în vârstă de 69 de ani, a mers la Poliție și s-a plâns că și-a pierdut portofelul, în care se aflau bani, acte și un card bancar.
Oamenii legii au demarat cercetările și, astfel, au ajuns la Daniel Balan. Conform anchetatorilor, ieșeanul de 34 de ani a găsit portofelul pensionarului și a decis să îl golească.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 28 iulie 2020, în jurul orei 11:00, în timp ce se deplasa printr-un parc din municipiul Iași, inculpatul a găsit un portofel cu acte și bani, ce era căzut lângă o bancă, aparținând persoanei vătămate. Inculpatul nu a predat bunul găsit, în termen de 10 zile, autorităților sau persoanei vătămate”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Un pensionar ieșean s-a trezit cu o „gaură” de 4.000 de lei

Anchetatorii au mai susținut că Daniel Balan a luat nu doar banii din portofel, ci și un card găsit.

„Inculpatul și-a însușit pe nedrept suma de 210 lei. La scurt timp, el a dispus de bunul găsit ca de-al său, aruncând portofelul. Ulterior, în aceeași zi, folosindu-se de codul PIN găsit, inculpatul a efectuat 3 retrageri de numerar din contul persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu total de 4.000 de lei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, polițiștii au demarat cercetările. După ce au verificat înregistrările de pe camerele de luat vederi din zona respectivă, oamenii legii au ajuns la Daniel Balan. Acesta a fost chemat la audieri. Ulterior, anchetatorii ieșeni l-au trimis în judecată pe bărbatul de 34 de ani, sub acuzațiile de însușirea bunului găsit, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Acum, urmează ca magistrații din cadrul Tribunalului Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul care a găsit un portofel.

Adauga un comentariu