Local

S-a dat autorizația de construcție pentru Terminalul 4 la Aeroportul Iași! Compania Strabag susține că va respecta termenul de 16 luni

Publicat: 22 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
S-a dat autorizația de construcție pentru Terminalul 4 la Aeroportul Iași Compania Strabag susține că va respecta termenul de 16 luni
S-a eliberat autorizația de construcție pentru noul terminal al Aeroportului Internațional Iași

Proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași merge, până în prezent, conform programării din contract. În cursul zilei de 21 septembrie 2022, s-a dat autorizația de construcție pentru noul terminal. Cu toate creșterile de preț și problemele din industria de construcții, compania Strabag susține că va respecta termenul de 16 luni

Directorul companiei Strabag a fost prezent la Iași, în cursul zilei de 21 septembrie 2022, când s-a dat autorizația de construcție pentru proiectul de extindere a Aeroportului. Johann Poelzl asigură că se iau toate măsurile necesare, astfel încât să poată fi respectat termenul de finalizare a lucrării.

S-a dat autorizația de construcție pentru noul terminal

Administrația locală și județeană a Iașului laudă modul în care toate demersurile birocratice și de proiectare au fost finalizate într-un ritm alert, în cadrul proiectului de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași. Autorizația de construcție a fost eliberată de Primăria Iași în 24 de ore de la depunerea ultimului aviz necesar pentru legalitatea acestui demers.

„Înregistrăm, în momentul actual, o nouă etapă de progres, foarte importantă pentru dezvoltarea acestui proiect, anume eliberarea autorizației de construcție. Am reușit să finalizăm toată documentația într-un timp cât mai scurt pentru a obține această autorizație pentru construirea noului terminal, extinderea parcării și construirea unui nou parc fotovoltaic. În curând vom face recepția proiectului tehnic, apoi vom da ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră.

Planuri foarte clare cu privire la desfășurarea lucrărilor

Prezent la eliberarea oficială a autorizației de construcție către compania Strabag, Johann Poelzl a ținut să remarce faptul că s-a lucrat foarte bine la partea de proiectare și la documentația aferentă. Acesta privește cu tact modul în care se vor desfășura lucrările efective de construcție.

„Încă de la semnarea contractului am declarat că suntem foarte mândri că am câștigat acest contract de construire a unui nou terminal. Nu am ascuns faptul că este un proiect provocator pentru noi, pentru că trebuie proiectat și construit în doar 16 luni. Toată proiectarea acestui terminal a fost executată în BIM, una dintre cele mai noi tehnologii, iar acest fapt va avea un impact foarte bun în coordonarea și execuția lucrărilor. Avantajul principal este că autorizația de construire primită ne dă șansa să putem începe să lucrăm, astfel încât să fie posibilă finalizarea până la finalul anului 2023. Vom începe cu executarea fundației pe piloți. Am reproiectat structura pentru a micșora perioada de execuție. Scopul nostru este să terminăm în două luni structura prefabricată și să reușim să închidem clădirea până la începutul perioadei de iarnă”, a declarat Johann Poelzl, directorul companiei Strabag.

Johann Poelzl recunoaște că există un impas creat de scumpirile și problemele prezente pe piața materialelor de construcții, dar consideră că se pot lua măsurile necesare, astfel încât aceste aspecte să nu afecteze mersul firesc al lucrărilor.

Compania Strabag și-a asumat faptul că va finaliza lucrarea de modernizare și extindere a Aeroportului Iași. În cursul zilei de 21 septembrie 2022, s-a dat autorizația de construcție pentru noul terminal, extinderea parcării și construirea unui nou parc fotovoltaic.

Comentarii
  • ar incapea toti intr-un dormitor pe dr vicol…..asa mare tam tam se face pentru eliberarea unei hartii incat erau in stare sa faca mai ceva ca la nunta,cu artificii,fanfara si alte alea. niste ipocriti,mediocri dpdv profesional. La finalizarea constructiei cred ca lansati un avion spre Marte sau ce o sa faceti?Penalilor

Adauga un comentariu