National

S-a dat lege! Turiștii nu vor mai beneficia de aceste servicii la hotel

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a dat lege Turiștii nu vor mai beneficia de aceste servicii la hotel
Hotelierii vor trebui să găsească alt mod de a oferi clienților produse de igienă personală.

S-a dat lege! Hotelierii vor trebui să găsească alt mod de a oferi clienților produse de igienă personală. Iată de ce turiștii nu vor mai beneficia de aceste servicii la hotel.

S-a dat lege!

Noua lege va avea un impact major asupra industriei HoReCa și avea noi obligații și restricții legate de moul în care își ambalează produsele.

Sticlele pentru șampon, sticlele pentru loțiuni de mâini și de corp, plicurile care învelesc săpunul solid vor fi interzise, la fel ca și orice alte ambalaje de unică folosință pentru produse cosmetice, produse de igienă și articole de toaletă destinate utilizării în sectorul cazării, destinate exclusiv rezervărilor individuale și urmând a fi aruncate înainte de sosirea oaspetelui următor.

Nu în ultimul rând, pentru jucătorii din industria HoReCa vor exista restricții de utilizare a ambalajele din plastic de unică folosință precum tăvi, farfurii, pahare,pungi, cutii pentru produsele alimentare și băuturile consumate în spații din interior și din afară.

Potrivit actualei variante a Regulamentului, ambalajele din plastic de unică folosință ce conțin porții sau doze individuale, precum pliculețele, cutiuțele, tăvile sau cutiile pentru condimente, conserve, sosuri, lapte de cafea, zahăr vor fi  interzise.

Care este scopul noului regulament

Unele tipuri de ambalaje din plastic de unică folosință vor fi interzise începând cu 1 ianuarie 2030, potrivit unui proiect de Regulament european privind normele revizuite pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea ambalajelor.

Printre ambalajele vizate de noul Regulament se numără ambalajele pentru fructele și legumele proaspete neprocesate, ambalajele pentru alimente și băuturi servite și consumate în cafenele și restaurante, ambalajele miniaturale pentru produse de igienă din hoteluri și pungile de transport din plastic foarte subțire.

De asemenea, vor fi interzise plasele, sacii, pungile, tăvile și recipientele din plastic de unică folosință pentru fructe și legume proaspete preambalate cu greutatea mai mică de 1,5 kg. Potrivit estimărilor, Regulamentul urmează să fie adoptat în a doua jumătate a lui 2024. Ulterior, fiecare stat membru al Uniunii Europene va trebui să își adapteze legislația la noile cerințe.

Au fost anunțate reguli noi pentru turiști. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, propune amenajarea unor automate pentru colectarea de sticle, PET-uri și doze, la poalele munților și în stațiunile balneoclimatice. Prin această metodă, oficialul de la Mediu dorește să îi facă mai responsabili pe turiști. Stațiunile turistice ar putea avea noi reguli pentru turiști. Se dorește amenajarea unor automate pentru colectarea de sticle, PET-uri și doze.

„Suntem în discuții pentru a instala puncte de colectare automată, acele RVM-uri pe care le știm cu toţii în zonele cu foarte mulți turiști. Încercăm să fim pregătiți, cu un pas înainte, lucru care nu s-a întâmplat până acum, trebuie să admit”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Estimarea medie a ambalajelor care vor fi preluate de la munte sau mare, în perioada 1 – 6 mai, este de 3.000.000 de ambalaje SGR pe zi. Se va face o colectare exclusivă din acest zone, pe durata celor şase zile de minivacanţă. În ceea ce priveşte amplasarea de automate, responsabilitatea achiziţionării şi gestionării acestor echipamente revine operatorilor economici care au semnat contractul cu RetuRO şi care şi-au înregistrat şi organizat punctele de returnare pentru colectare automată, au transmis reprezentanții RetuRO.

Adauga un comentariu