Local

S-a ieftinit vila cât un bloc a patronului de la restaurantul Escape! A vrut să construiască cu bani împrumutați, dar nu i-a mers – FOTO

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
S-a ieftinit vila cât un bloc a patronului de la restaurantul Escape A vrut să construiască cu bani împrumutați dar nu i-a mers - FOTO
Vila afaceristului Sorin frunză s-a ieftinit

Vila afaceristului Sorin Frunză este din nou scoasă la vânzare, dar cu un preț diminuat. Imobilul „la roșu” a fost construit în comuna Valea Lupului, județul Iași. Proprietatea s-a ieftinit cu 25 la sută față de licitația anterioară, când nu s-au prezentat ofertanți

Mihai Sorin Frunză, patronul restaurantului Escape, de pe strada Elena Doamna, municipiul Iași, nu a scăpat de executorii judecătorești. Afaceristul este urmărit din cauza unor datatorii înregistrate la Claret Euro Credit FN SA. Executorii au găsit bunurile lui Frunză în patrimoniul societății Smart Space Residence SRL, unde unic asociat este Georgiana-Mariana Bivolaru, interpusa afaceristului. În consecință, un teren și vila din comuna Valea Lupului vor fi scoase la vânzare cu un preț diminuat față de prima procedură, când nu s-au prezentat ofertanți. Licitația este programată pe data de 19.10.2023.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această  dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Andrei-Liviu Rădulescu.

Nu este singurul afacerist din Valea Lupului care a fost urmărit de executori.

Patronul de la Escape rămâne fără vila și terenul din comună

Conform anunțului, vor fi valorificate un teren și o vilă cu regimul de înălțime S+P+1E. Terenul are o suprafață de 504 metri pătrați, iar construcția „la roșu” are o suprafață de 321 de metri pătrați. Accesul spre proprietate se realizează pe strada Tudor Șoimaru din strada 1 Decembrie. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 606.990 de lei, aproape 120 de mii de euro, cu 25 la sută mai puțin față de procedura anterioară. În edițiile anterioare, Sorin Frunză a precizat pentru BZI că se așteaptă ca din vânzare să acopere datoriile înregistrate la instituția financiară nebancară.

Sorin Frunză este axat, acum, pe afacerea cu pensiunea Escape din Bucium, în apropiere de hotel Bellaria, unde organizează diverse evenimente. Societatea executată nu are profit, iar datele pe anul 2022 nu au fost actualizate. Și Valentin Teleman, un cunoscut escroc care păcălea clienții cu apartamente, deținea o proprietate în Valea Lupului, ce a fost scoasă la vânzare din cauza datoriilor.

Este scos la vânzare și un apartament din cartierul Dacia

Totodată, executorii judecătorești încearcă să valorifice un imobil din municipiul Iași. Pe data de 11.10.2023, ora 11.00, executorii organizează o licitație pentru vânzarea unui apartament situat într-un bloc din cartierul Dacia. Licitația vizează apartamentul identificat în blocul U1, de pe strada Amurgului, nr. 1, bloc U1, sc. B, et. 9.

Apartamentul este compus din două camere, bucătărie, baie, hol, debara, cu o suprafață utilă de 49.95 mp, la care se mai adaugă o logie de 3.48 mp. Prețul de pornire a licitației este de 250.159 de lei, aproape 50.000 de euro, adică 1.000 de euro/mp. Inițial, apartamentul a fost evaluat la 333.546 de lei. Procedura este organizată la cererea creditoarei Credit Europe Bank NV, ce are de recuperat un credit în valoare de 117.491 de franci elvețieni.

Comentarii
  • Acuma pe bune, vouă vă place cum arată această casă ? Cine e arhitectul? E scolit la scoala de arhitectură de la Paris? 🥰

    Sau a făcut cursurile de arhitectură a celebrei universităti ieșene de arhitectură clasata pe locul 2 in TOP 500 cele mai bune universități din lume . In acel clasament, arhitectii ieseni se află imediat după UCL London( locul I). Univ de Arhitectură Iași pe locul 2 mondial si după, abia pe locul 5 Harvard…stăm bine de tot.

    Cu proiectul făcut( casa din poze, sau ” villa”) de absolventii ieșeni sigur vor lua locul 1 pe următorii 10 ani.

    Glumeam. 😅😂

    Oameni buni, apelati la arhitecti din afară dacă intentionati sa va construiți o casa, sau dacă nu dispuneți de banii necesari, intrați pe google, vedeți case din Europa de west, sau America zi mergeti la un arhitect local si spuneti așa: oi, vrei să ai bani de pâine săptămâna asta? Da? Atunci fă-mi casa exact ca in poza asta, dar nu altfel că iar faci foame 2 săptamani. Succes.

    Dacă nu faceți asa, o să aveti casa ca xea arătată in ziar( și bunicul zidar ar fi făcut-o mai fain) 😍🥰

Adauga un comentariu