Titlurile zilei

Patronul localului Escape din centrul Iașului a dat-o de gard! Din cauza datoriilor pierde două clădiri înalte cât un bloc. Sorin Frunză: „Nu o să mai câștigăm nimic” – FOTO

Publicat: 22 aug. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Patronul localului Escape din centrul Iașului a dat-o de gard Din cauza datoriilor pierde două clădiri înalte cât un bloc. Sorin Frunză Nu o să mai câștigăm nimic - FOTO
Afaceristul Sorin Frunză riscă să rămână fără casele din comuna Valea Lupului

Un afacerist din Iași riscă să rămână fără două proprietăți din comuna Valea Lupului, județul Iași. Mihai Sorin Frunză, care avea restaurantul Escape din centrul Iașului, a făcut un împrumut pe care nu l-a mai achitat. Tranzacțiile au fost realizate prin interpuși

Mihai Sorin Frunză, patronul fostului restaurant Escape, de pe strada Elena Doamna, nr. 50, are probleme financiare serioase. Deși a încercat să dezvolte mai multe proiecte imobiliare, afaceristul s-a trezit pe cap cu executorii judecătorești. Din cauza datoriilor înregistrate la Claret Euro Credit IFN (instituție financiară nebancară – n.r.) SA, afaceristului i-au fost scoase bunurile la licitație de executorul Andrei-Liviu Rădulescu. Procedura ar urma să fie organizată pe data de 20.09.2023.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această  dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Și patroana de la Restaurant American, din Valea Lupului, a fost urmărită de creditori.

Două case cât un bloc sunt scoase la vânzare

Executorul a vizat bunurile ce aparțin societății Smart Space Residence SRL, unde unic asociat este Georgiana-Mariana Bivol, în vârstă de 34 de ani. De fapt, femeia este interpusa lui Sorin Frunză. Datele de contactat ale societății sunt aceleași ca cele folosite de afacerist. Revenind la procedura de executare, sunt scoase la vânzare 2 proprietăți situate în comuna Valea Lupului, județul Iași, pe strada Tudor Șoimaru, cu acces din strada 1 Decembrie.

Prima proprietatea constă într-un teren de 390 mp, pe care se află o construcție cu regimul de înălțime P+1E, la roșu. La câțiva metri distanță se află a doua proprietate, compusă din teren de 504 mp și locuință individuală cu regimul de înălțime D+P+1E, tot la roșu, cu o suprafață construită la sol de 107 mp. Primăria Valea Lupului a emis autorizația de construire pe data de 07.11.2019. Termenul de execuție a expirat la finalul anului 2022. Contractele de împrumut cu instituția financiară nebancară au fost încheiate la începutul anului 2022.

Evaluatorii au stabilit un preț de pornire total pentru cele două locuințe de 1.306.295 de lei, aproape 260.000 de euro. Dacă la procedura din septembrie nu se vor prezenta ofertanți, prețul de pornire va fi diminuat cu 25 la sută pentru a doua tentativă. Și Valentin Teleman, cunoscut pentru mai multe escrocherii cu apartamente închiriate în regim hotelier, a edificat clădiri în comuna Valea Lupului.

Sorin Frunză: „Am construit cu bani de la ei”

Sorin Frunză este axat, acum, pe afacerea cu pensiunea Escape din Bucium, în apropiere de hotel Bellaria, unde organizează diverse evenimente. Contactat telefonic, afaceristul a explicat că din vânzarea celor două proprietăți va acoperi datoria înregistrată la instituția financiară nebancară.

„Am construit cu bani de la ei. Se pare că o să acoperim datoria. Nu o să mai câștigăm nimic. Mă așteptam la mai bine”, a precizat Sorin Frunză, asociat în firma Pensiunea Escape SRL, înființată în 2017.

În 2021, societatea nu înregistrat profit, iar datele pe anul 2022 nu au fost actualizate.

Comentarii
  • Bravo. Darâmați acele cocioabe. Apropo, cine e „arhitectul” care a făcut proiectul pentru asa arătări de case?

    Din cauza asta, orasul Iași arata ca un oras din periferia Mumbay – India. Va plac cladirile vechi din Iași? Asa.i ca.s frumoase?
    Daca da, aflați ca sunt ridicate după proiecte realizate de arhitecti romani scoliți la Viena sau chiar de arhitecți straini.

    Voi ati văzut cum arată facultatea de arhitectura Iași?
    In 30 ani, …..în 30 fucking ani, domnii profesorii arhitecți,decani si prodecani nu au fost in stare sa.i dea o ” față ” noua la acea cladire.
    Faceti un concurs de lucrări si modernizați acea clădire, arata ca acum 50 ani, băgați o fațadă de sticla si metal, mai puneți o clanță, mai o chiuvetă la 10.000 $ …hai că se poate.
    Succesuri! 😛

  • Restaurant in centru și casa la tara. Tipic.
    Până la urmă e totuși ok: taranii se întorc la obârșie, de unde au plecat. Pentru că nu te poți muta la tara daca nu ai nostalgii, amintiri și deprinderi cu wc-ul din curte. Doar sa o facă în masă, așa cum au venit la oraș. Și mai repede.

  • Bai, arhitectul care a facut casa asta, cred că a terminat online o facultate de IT sau mate- info, ca la arhitectură nu cred că poți face așa capodoperă și sa nu fii trimis in restanță.

    P.s: Mi se pare mie sau casa e puțin „spanchi” …

Adauga un comentariu