Local

S-a întors roata! Golanul care a bătut doi polițiști în Nicolina a fost arestat! Șmecheria nu a mai fost pe umerii săi când a ajuns în fața judecătorilor!

Publicat: 02 dec. 2020
Un ieșean a lovit doi agenți de Poliție și Poliție Locală, care încercau să îl legitimeze: o colegă a oamenilor legii, care se afla în timpul liber, a sărit în ajutorul lor
Polițiștii din Iași, în timpul unor acțiuni

Individul care a bătut doi polițiști a fost arestat. Supărat că a fost oprit de oamenii legii după ce a traversat prin loc nepermis, a sărit la gâtul polițiștilor. I-a lovit până când a fost imobilizat, apoi a fost reținut și arestat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au cerut arestarea lui Petrică Bîrsan, pentru ultraj. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea anchetatorilor.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată pe numele inculpatului Petrică Bîrsan, pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat judecătorii.

Totuși, decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Petrică Bîrsan. Scandalul a izbucnit de la o traversare neregulamentară. Întreg incidentul a fost aplanat după ce o polițistă aflată în timpul liber a intervenit. Duminică seara (29 noiembrie 2020), un echipaj mixt de Poliție Rutieră și Poliție Locală se afla în zona Nicolina. Cei doi agenți se aflau în autospeciala din dotare. La un moment dat, agenții au observat cum un bărbat traversa în mod neregulamentar strada, pe culoarea roșie a semaforului electric din intersecția respectivă. Astfel, oamenii legii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase și l-au ajuns din urmă pe pieton.

Scandal în trafic, de la o traversare neregulamentară

În momentul în care au încercat să îl legitimeze pe pieton, acesta din urmă a refuzat. Bărbatul a susținut că nu are cartea de identitate asupra sa. Mai mult, spun anchetatorii, în timp ce încercau să afle datele de identitate ale individului, acesta i-a tras agentului din cadrul Poliției Rutiere un pumn în zona feței. Polițistul a căzut ca secerat după lovitura primită, el neașteptându-se la o reacție de acest gen din partea pietonului.
În acel moment, agentul Poliției Locale a intervenit în apărarea colegului său, dar și acesta din urmă a fost lovit cu cotul în zona frunții. În plus, în acel moment, prin zona respectivă trecea o angajată a Inspectoratului de Poliție Județean, care se afla în timpul ei liber și era la volanul unui autoturism. Femeia a oprit mașina și a mers către zona în care polițistul local încerca să îl imobilizeze pe pieton. În cele din urmă, agresorul a fost încătușat și dus la audieri.

Zeci de zile de îngrijire medicală după un atac fără precedent pe o stradă din Iași

Procurorii ieșeni au afirmat că suspectul a fost reținut în urma audierilor.

„Suspectul a fost reținut (duminică seara), în jurul orei 23:00, pentru 24 de ore, pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj”, a precizat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, cei doi agenți au ajuns la spital, iar medicii au concluzionat că angajatul Poliției Rutiere are nevoie de 42-45 de zile de îngrijiri medicale, în urma loviturii puternice cu pumnul primită de la pietonul indisciplinat. În schimb, agentul din cadrul Poliției Locale a suferit leziuni superficiale. Acum, urmează ca magistrații să decidă ce se va întâmpla cu individul acuzat de producerea acestui atac fără precedent pe străzile din Iași.

Comentarii
  • În România un om care își cunoaște drepturile și se revoltă împotriva celor care nu i respectă drepturile este golan și este pedepsit de magistrații corupți și indoctrinați ,dar milițienii care agresează ,umilesc și schilodesc în bătaie cetățenii, pe aia cine i pedepsește divinitatea ?

  • Nu cred ca exista dreptul de a lovi pe cineva, indiferent daca vorbim de a lovi un politist sau un civil.
    Se spune clar ca omul a traversat pe culoarea rosie.

Adauga un comentariu