Local

S-a lansat ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale la CJ. Un milion de lei pentru ONG-urile din Iași

Publicat: 03 apr. 2021
Întâlnirea Consiliului Județean Iași prezidată de Costel Alexe, șeful CJ Iași, cu organizațiile ONG din județ
CJ a lansat ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale, organizațiile din Iași urmând a beneficia de un milion de lei pentru obiective făcute în baza Legii 350/2005

Consiliul Județean Iași a lansat ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale. CJ va aloca un milion de lei pentru ONG-urile din Iași. Ghidul va sta în dezbatere publică câteva săptămâni, după care va intra în plenul județului pentru a putea fi aprobat

Organizațiile nonguvernamentale (ONG) din Iași vor putea beneficia de fonduri în baza Legii 350/2005 privind finanțarea proiectelor sociale. Consiliul Județean (CJ) Iași a lansat ieri, 2 aprilie 2021, ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale. Organizațiile din Iași vor beneficia de 1 milion de lei pentru aceste proiecte. Anunțul a fost făcut de Costel Alexe, președintele Consilului Județean Iași.

„Pentru prima dată în ultimii ani, vom aloca prin Consiliul Județean Iași cel mai mare buget pentru proiectele ONG-urilor, potrivit prevederilor legii nr. 350/2005. În anul 2021 va fi disponibilă suma de un milion de lei, comparativ cu 300 de mii de lei în 2020 și 50 de mii de lei în anul 2019. Sunt bani pentru proiecte culturale și sociale, activități de tineret, proiecte educaționale, de promovare turistică, pentru ATOP și sport. Unele dintre aceste domenii sunt finanțate pentru prima dată”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Fonduri noi pentru proiectele sociale din județul Iași

Conducerea CJ Iași s-a întâlnit recent cu reprezentanții unor organizații din Iași pentru a discuta despre ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale. Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Iași.

„Am avut ieri o întâlnire cu reprezentanți de la Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași, FONSS și reprezentanți ai societății civile și ai ONG-urilor din Iași. Am discutat despre cum putem organiza cât mai bine procesul de finanțare și stabili un calendar preliminar de lucru. Ne dorim cu toții ca rata de absorbție a fondurilor să fie cât mai mare și astfel să fie generate proiecte care să aibă impact real pentru comunitatea noastră și să aducă plus valoare. Nu vreau să repetăm situația de anul trecut, când au fost accesați doar 25 de mii de lei din cei 300”, a mai menționat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Proiectele destinate ONG-urilor vor intra în proiectul de buget pe anul 2021 (https://www.bzi.ro/bugetul-cj-iasi-pe-2021-lista-marilor-investitii-in-localitatile-din-judet-cum-arata-lista-completa-a-proiectelor-document-4155328)./

Cum arată ghidul pentru finanțarea proiectelor sociale din Iași?

Ghidul va sta în dezbatere publică înainte de a intra în plenul CJ Iași. Ghidul cuprinde detalii despre modalitatea de depunere a proiectelor, cine se încadrează și perioada în care acestea pot fi finanțate. Totul a fost specificat de către Costel Alexe, șeful CJ Iași. Instituția va umbla și la organigramele direcțiilor subordonate odată cu noul buget. Decizia în ceea ce privește organigramele va fi luată peste câteva săptămâni. Costel Alexe a menționat că ghidul pentru proiecte sociale a fost lansat pa pagina de internet a instituției.

„Am lansat ghidul de finanțare în dezbatere publică care poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean Iași. Sper să primim cât mai multe sugestii, să rezulte un ghid complet, dar și flexibil și comunitatea noastră să aibă în final de câștigat de pe urma tuturor viitoarelor proiecte”, a adăugat președintele CJ Iași.
Adauga un comentariu