Titlurile zilei

Mii de bugetari din Iași tremură de frică! Se pregătesc disponibilizări masive. Iată lista instituțiilor unde vor avea loc restructurări

Publicat: 17 dec. 2020
Bugetarii din județul Iași riscă să rămână fără locurile de muncă în instituțiile publice subordonate Consiliului Județean Iași
Ședința ordinară de plen de la Consiliul Județean Iași în Sala Mare a Instituției Prefectului județului Iași

Panică printre mii de bugetari din județul Iași. Conducerea Consiliului Județean Iași vrea să treacă la restructurări masive începând de anul viitor. Vizate sunt toate instituțiile publice subordonate CJ, de unde vor dispărea un număr impresionant de funcționari. Organigramele instituțiilor vor fi schimbate din temelii, iar managerii vor fi nevoiți să facă o evaluare a personalului

Situație explozivă la vârful județului Iași. Conducerea Consiliului Județean (CJ) Iași a cerut modificarea organigramelor instituțiilor subordonate pentru eficientizarea activității. Practic, începând cu anul 2021, sute și chiar mii de posturi din sistemul public gestionat de CJ Iași vor dispărea. Anunțul a fost făcut de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. În mandatul trecut, Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, angajase o armată de consilieri personali care au tăiat frunze la câini în Casa Pătrată. Noua conducere a CJ Iași a anunțat că vrea să eficientizeze activitatea direcțiilor subordonate. Un prim pas ține de modificarea organigramelor și transferul sumelor destinate personalului către sectorul de investiții.

Disponibilizări masive în instituțiile din județul Iași. Decizia luată de conducerea CJ Iași

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat că, în prezent, în structurile județene sunt aproape 10.000 de angajați. Șeful CJ a arătat că pe parcursul anului 2021 se va trece la o restructurare masivă a posturilor de la nivelul instituțiilor gestionate de forul județean.

„Ceea ce spun este valabil pentru instituțiile și direcțiile din subordinea Consiliului Județean Iași. Anul 2021 nu va arăta ca 2020. Din cele peste 9.900 de posturi pe care Consiliul Județean le are astăzi vom scădea multe de anul viitor. Nu vorbim despre ApaVital SA și Aeroportul Iași, care sunt separat de această situație. Vă asigur că anul 2021 nu îl vom încheia cu atât de mulți angajați”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În trecut, CJ Iași s-a mai confruntat cu disponibilizări ale funcționarilor.

Lista instituțiilor din Iași vizate de restructurările CJ

Mii de bugetari din Iași lucrează în instituțiile subordonate Consiliului Județean Iași. Pe lista neagră intră toate forurile care sunt direct legate de CJ. Este vorba despre spitalele din subordinea CJ Iași, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. În lista CJ apare și Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP). Fiecare spital din Iași are circa 400 – 500 de angajați, în vreme ce la DGASPC sunt 2.300 funcționari. În ceea ce privește însă DGASPC, în organigramă sunt 2.800 posturi, ceea ce face ca aici să fie un deficit de 500 de funcții.

„Discuțiile din perioada următoare se vor axa doar pe eficientizare și transferul cheltuielilor de personal către bugetul de investiții. Sigur, anul 2021 nu ne va prinde cu atât de mulți angajați, dar și cu atât de multe entități aflate în subordinea Consiliului Județean Iași. Cu siguranță, până în perioada următoare, și până vom vota organigrama în ianuarie, vom avea discuții cu fiecare entitate în parte, dar și cu ApaVital SA și cu Aeroportul Internațional Iași”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Managerii instituțiilor vor face noile organigrame pe posturile-cheie

CJ vrea să reducă semnificativ lista bugetarilor din Iași. Vizate mai sunt și instituțiile de cultură din subordinea CJ Iași, unitățile medico-sociale și nu numai. În listă apar și ApaVital SA, dar și Aeroportul Internațional Iași. De asemenea, conducerea CJ Iași a dispus ca la ședința ordinară de luna viitoare să fie inițiate discuțiile despre organigramele respective.

„Organigrama va fi gestionată de directorii instituțiilor. Ne dorim ca entitățile să fie funcționale. Organigrama va fi dezbătută de Executivul CJ, de liderii grupurilor din instituție, alături de directorii din subordine”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii
 • Problema e pe cine restructurezi pe cel ce freaca 2 hartii sau pe cel ce munceste.Aeroportul are in jur de 18 angajati la zona de birouri care cred ca ar trebui redistribuiti sa zicem la aceeasi zona scoateti fct .sunt cate trei sefi in birou fara subordonati,la operational simplu sunt 4 fct care trebuie sa dispara dar si 6 posturi la care trebuie angajati.Vedeti ce fct. au aparut pe timpul fostului e simplu.Anghel este cel care v-a influenta schema si sigur toti il cunoastem birouile o vor duce bine restul vai si amar.Nu este omul care sa aduca un echilibru.ATENTIE MARE LA MISCARILE FOSTULUI BANDA DE BAGAJE DE LA T3 ESTE CATASTROFA VEZI CE INDICATII SE DAU LA COMPANII CUM SA SE PUNA BAGAJELE E JALE……..CINE SA FACA ORDINE ANGHEL…NU NICIODATA.. Problema de ce cumperi un produs defect simplu ORDIN …..ASA A HOTARAT SEFU EU NU GANDESC EU EXECUT mentalitate de angajat adus de fostul.

 • Alooo, BZI! La dgaspc nu sunt 2300 debfunctionari. Va rog informati va! In dgadpc exista PERSONAL CONTRACTUAL si FUNCTIONARI PUBLICI care au SALARII DUBLE fata de contractuali. Aici este marra problema. Nu mai zicem ca multe dintre posturile de funcționari sunt ocupate de incompetenti, fini, rude, amante, etc..

 • Foarte bine !, oricum mai bine de jumate dintre acesti ” hoti lenesi” nu produc nimic rentabil !, hotii lenesi ar trebui redusi la maxim !, corvele , nevestele, beizadelele si neamurile excluse primele !, restul sa dea probe examen din nou la un loc cu ceilalti care ar dori sa se angajeze pe bune !

 • dati afara pe unii ca sa ii aduc pe ai mei….cam la asta se rezuma marea restructurare.Chiar aveti timp sa ii credeti,nu ii vedeti ca is morti dupa lins ciolanul,ei si cu lipitorii lor de afise de pe fcbk?

 • La DGASPC ar fi cazul să schimbați total conducerea și pe cei din eșalonul al doilea, de asemenea șefii de centre fără studii superioare de specialitate sau fără studii superioare cum este madam Geta Dumitrachi, analfabeta care fură mâncarea beneficiarilor și de care nimeni nu se atinge că bărbac su a cotizat la Ion Florin și la Ticu limbricu, apoi stufăria de contabile imbecile și multe în frunte cu idioata care le e șefă și care nu pricepe boabă la conturi, la achiziții ar trebui să fie specialiști adevărați nu lichele cum sunt acum, purtătorul de cuvinte care e un bețiv pornofil notoriu, la administrativ unde se fură ca-n codru,schemele de personal din centre sunt umflate cu tot felul de supraveghetori, oameni de serviciu, idiotul de la sindicat cu tot cu gras de nevastă-sa,logopede care nu fac altceva decât să se umfle cu mâncarea beneficiarilor, tot felul de specialiste care mai de care mai fără noimă…e groasă rău acolo, cel puțin 2000 trebuie să zboare,mai ales soții, soți, cumătrii și cumătre că acolo e un mare viespar familist.

 • Bravooo,in sfarsit se trezeste cineva sa faca o mica mare curatenie!
  Daca vor ramane doar cei competenti,in toate unitatile subordonate CJ,veti fi surprinsi ca peste 50% nu fac nimic.
  Cred ca pana la urma vor fi doar vise….pilele vor rame…. fostii ofiteri de militie,pardon politie,armata,etc vor ramane sa manince o bucata de paine in plus fata de Pensia speciala..

 • Foarte bine…..afara……dar in institutiile statului unde sunt rude cu zecile (Frate, sora, cumnat, cuscru, etc) vor fi dati afara? Desigur cei care au fost angajati nu sunt potriviti pentru post, nu au studii in domeniul unde profeseaza, a contat “pila” la angajare. O situatie “romaneasca”: un partid de stanga din Romania (am sa le spun comunistii pentru ca sa nu scriu mai urat) au dat lege prin care la primarii se pot creste salariile angajatilor……nu ca au muncit mai mult cei din primarii, si merita…..poate pentru voturile celor din primarii la alegerile care vor urma…..Multe primarii spre final de an, anuntau ca nu mai au bani pentru ultimele 2 sau 3 luni din an, pentru ca au marit salariile chiar si cu 40%. Schimbare in comportamentul functionarilor din primarii nu am vazut, sa fie mai draguti cu tine, sa te simti respectat…..etc. De unde investitii in spitalele care sunt in subordinea primariilor, scoli noi, gradinite noi, sosele noi, daca bani nu mai sunt?

 • Domnul Alexe trebuie să fie atent la cine va face aceste evaluări. Mai întâi schimbi hidra pesedistă de la conducere și apoi treci evaluarea personalului. Dacă lăsăm ca PSD-ul să facă aceste evaluări ne putem trezi cu oameni cu simpatii liberale dați afară. MARE GRIJĂ !

 • Dai afară angajați ca sa-ți aduci cumetrii, neamurile, petardele și lipitorii de afișe din campanie…că ciolanu-i gros și nu-l poți roade în liniște, trebuie câini de pază… Crezi că lumea nu știe, Costele..? Penal ce ești… Am scăpat de dracu și-am dat de taică-său…

 • Anghel este un prost a distrus Aeroportul cu Bodea si dupa, Anghel trebuie sa dispara urgent. Daca avem sef peste sef sau sef- la nimeni e grav Alexe , dar putorile iau si 7000 pe luna net si mai mult. A se vedea statele de plata Alexe ca sint salarii ca la ministere in timp ce noi care ducem greul si muncim si fara noi Aeroportul nu poate exista vezi diferenta de salar Alexe

 • bai cine dreaq ii mai crede pe astia?
  tu l-ai pus pe neamul tau vicepresedinte cj,magarrul ala de chirica city manager pe cumnat’su,bai papagalilor voi pe cine mai credeti ca prostiti?ma chiar nu aveti un pic de rusine?presimt alegeri anticipate in maxim 2 ani de zile…..veti fi alungati cu furcile din sediul cj si din parlament

 • Vaiii pai neamurile care levai angajat mai Alexe alea la ce categorie is!
  Crezi ca toti suntem prosti????
  #angajari pe banda rulanta la beamuri, prieteni si pup cwruri
  Vlad Baba, director, aaaa destept nu??? Nu l a atacat delic pe Chirica sina fost mana moarta a lui Akexe???? Drept recompensa un loc caldut de DIRECTOR!,
  #VLAD BABA si eu vreau director, dar cu CONCURS mai scursurior.
  #copii cu cheia la gat, nu mai fomistule, ce te recomanda, director???
  Oameni buni nu mai credeti URA lor, au pierdut alegerile di acuma PNL se razbuna

 • In primele 3 luni de guvernare, PNL a angajat la stat 5600 de pile. Toti competenti, desigur ! Dupa care a mai incetinit putin ritmul. In 12 luni, PNL a angajat 15000 de pile. Datele sunt publice, pe pagina Ministerului de Finante.

  Daca voia sa faca curatenie, PNL nu angaja in halul asta. Si, mai ales, nu angaja incompetenti. Cand pui director de spital pe un sef de restaurant pe motiv ca ala are „scoala vietii” e prea de porc.

  La cum merg lucrurile, e clar ca PNL va da afara pe unii numai pentru a face loc altora – penelisti care nu au incaput in primul val de angajari.

 • Atentie!!!! Banda de bagaje cred ca a fost o afacere, banda de bagaje a fost second hand cumparata la pret de produs nou. Afacerea cui? In buzunarul cui au intrat banii din aceasta afacere? Urgent Ancheta penala Alexe!!!!!! mizeria va iesi la iveala!

 • Atentie!!!! Banda de bagaje cred ca a fost o afacere, banda de bagaje a fost second hand cumparata la pret de produs nou. Afacerea cui? In buzunarul cui au intrat banii din aceasta afacere? Urgent Ancheta penala Alexe!!!!!! mizeria va iesi la iveala!

 • Bravo gavroche. Bine spus despre DGASPC. Sunt pline birourile de individe care isi cunosc interesul propriu , nu la copiilor chinuiti in familii de krve si betivi care doar le mananca alocatiile.
  Esalonul doi care sta toata ziua la povesti cu Florin Ion si il prosteste ca pe copchii de gradinita? Alexe, trimite audit serios acolo sa ia dosarele la studiat sa vada cum si-au facut treaba asistentii sociali si managerii de caz si o sa ai mari surprize privind interesul superior al copilului. Al copilului, nu al managerului.

 • Scoateti financiarul afara de la aer.si faceti economie daca te duci la ele freaca menta dar mai rele ca ele gasesti la marchet.mediulica…..uni muncesc ..vezi ca este o schija care de cand a venit adusa de bod..nu stie nici sa salute e mare doamna crasmareasa parca e veselica tot timpul pacat ca nu o vezi din fumuririca..La sec.gasiti o alta puturoasa asta pupa chiloti lui directorica vindea colegi vrea fct cat mai mare daca aveti nevoie de carpa e buna face orice pt. fct,,,,,,,,,

 • Banda de la bagaje e jale cu jale mare noroc ca nu sunt curse ….o nou teapa pt. aeroport ….ATENTIE LA CATEI SUNT CATIVA CARE MUSCA IN ZONA TEHNICA VREO 2 SI DOI LA T3 NU TREBUIE DERANJATI LA ZONA TEHNICA AI GASITI LIBERI CIRCULA CUM VOR SUNT MASCULI LA T3 E O CATEA NEEDUCATA CARE FUGE DUPA OS SI E PLINA DE PADUCHI CELALALT VAI DE EL …HINGHERI DE LA DNASUNT BUNI

 • Domnule Alexe ce faceti cu lipitorile si pomanagii angajati prin consiliul local care au salarii de sute de milioane de lei care nu fac nimicccccccc stau ascunsi prin birouri……….

 • In primul rand trebuie dati afara toti cei care au foat angajati prin concursuri trucate in ultimii 4 ani. Spitalul Neurochirurgie a fost campion. Eva, ca sa ramana in funcie si ca sa-i multumeasca pe sefii de la CJ, a angajat toata pleava care nu avea servici. Exemple sunt multe dar in frunte sunt asa zisul jurist Sacaleanu care s- a facut singur consilier juridic la punctul sau de amanet „Sa va fie de folos” SRL si amanta lui Eva, angajata ca avocat sfidand legea si care isi desfasoara „activitatea” in biroul lui Eva.

 • La lista aia cu datu afara de la DGASPC mai adauga si pe Niculina, pe Simona, pe Smaragda, slugile credincioase, Macarie, Tatiana si inca vreo doua tifnoase care au prins glas in ultima vreme. Si pe la Adoptii au bube in cap. Luati-le activitatea la audit si sa explice gogomaniile facute. Din ordinul cui? La puscarieeee….

 • Oare cind se va face curatenie in primarie in prefectura in alte institutii de stat unde se ia bani degeaba frecind pl de ani de zile si statul se imprumuta pt aceste bacteriii nefolosituare tari …tara plina de mafioti la costum !!!!

 • Ilie palie.. Ai mai uitat cativa.. Filiche, Bursuc, betivii si obsedatii sexual de la administrativ in frunte cu Olaru, betivul obsedat sexual Curcă. Dl ion florin, ai habar ca multe angajate sunt oripilate de hartuirea sexuala pe care o suporta de ani de zile de la acesti obsedați??? Si lista continua cu marean matei, modelul de reusita in viata, de la sofer la șef.

 • ANGHEL DUTE ESTI CEL MAI SLAB MANAGER ESTI UN N,,,,,,,,,.AFARA CU POSTURILE DE FRECATORI SUNT DOAR TREI CE MUNCESC DIN POSTURILE INVENTATE DE BULGARIU RESTUL FREACA MAI SUNT VREO 4 DE PE TIMPUL LUI BODEA LA FEL,,,,,T3 DEZASTRU AU DREPTATE CEI CE SCRIU ILUMINAT LA PAMANT …..CALDURA LA FEL…..BANDA BAGAJE…..BAI…..PE AICI A LINS MIERE SI SANDUCU

 • Asemenea discutii au pornit de la fostii presedinti mediocri Basescu-Petrov si Iohanis,care toata viata au fost bugetari dar sunt „de ochii lumii de dreapta”dupa ce s-au infruptat cu case etc.etc,stiind foarte bine cum se fac banii, fiind bugetari.Au fost meseriasi hoti, pe la buget.Acum dau „lectii”.

 • Tanti mama lui Costel! Costel a fugit de acasa si ne fute de ne lasa.

  Vad printre stimabilii comentatori ca se emana comparatii intre angajatii APAVITAL si ai AEROPORTULUI IASI. Bai stimabililor! un calificat la aeroport are in jur de 2000 de lei net, un inginer undeva la 2700-3000 de lei net si un director undeva la 8000-9000 de lei net, ce dracu comparati voi… la APAVITAL un vietnamez are 4000 de lei net, un inginer undeva la 6000-8000 de lei net si un director undeva la 25000 de lei net.

  Asa ca mai Costelus nu te arunca din lac in put, „Că-i iarbă de noi, Şi umbră de voi.”

 • Sa se verifice statele de plata si sa se evalueze activitatea personalului, cei care freaca menta nu muncesc, personalul excedentar afara de peste tot, sa se reduca toate functiile de conducere inutile, sefii de nimeni, si multe altele , cei pentru care au fost create in mod special posturi inutile de conducere , solutii corecte sint multe, cam nu prea coincide ce spui tu mai sus cum te cheama

 • Personalul din DGASPC, format din funcționari publici și personal contractual care sunt pe posturi de manageri, inspectori, șef serviciu, șef birou, nu au obiectul munci. Personalul din centre le fac munca. Dacă vrei sa achiziționezi paine, trebuie sa faci referat, aprobat la nivel de centru, după care îl depui la registratura, merge la director general, director adjunct, director economic, îl dirijează la compartiment X, după care la compartimentul Y, după care achiziții, administrativ, etc. Ca sa stai bine sa calculezi o pâine de la prețul de 1 leu/buc., ajunge la o valoare de 1000lei/buc. Oare nu ar fi mai bine cu autonomie proprie pentru fiecare centru? Oare pentru ce trebuie plătit un manager de caz 7000-8000lei/lunar când el nu face decât să stea cu telefonul pe asistentul social din centru. Conform standardelor manager de caz este și șeful de centru. Oricum nu va face nimic nici actualul președinte, va da la pace cu toti cei 5 directori și oricum DGASPC este susținut de dna Vernica ca doar este președinta consiliului de administrație. Se poate verifica cu autonomie proprie Centrul Raducaneni, sau Podu Iloaiei…

 • Victor, si uite asa o intreaga instituție plina de otrepe mulg bugetul. Halal, Alexe! N ai sange in instalatie! Florin ion oricum s a dat dupa cum bate vântul. Si el si ticu. Cand erau psd știi aia credeau ca cei 2 sujt cu ei.. Haha! Si florin ion si ticu au jucat la mai multe capete,MEREU.

Adauga un comentariu