Prima pagină » Actualitate » S-a prăbușit tavanul Secției 3 de la Poliția din București peste birourile agenților. Întreaga clădire intră în reparație
S-a prăbușit tavanul Secției 3 de la Poliția din București peste birourile agenților. Întreaga clădire intră în reparație

S-a prăbușit tavanul Secției 3 de la Poliția din București peste birourile agenților. Întreaga clădire intră în reparație

02 sept. 2021, 09:40,
în Actualitate

Miercuri seara, 1 septembrie 2021, la Secția 3 de Poliție din București un fragment de tencuială s-a desprins din tavan căzând peste birouri agenților de poliție.

Din informațiile autorităților, nicio persoană nu a fost rănită, dar secția va fi mutată într-o altă clădire până când cea inițială va fi complet reparată. Un proiect de modernizare prin BIRD vizează sediul Secției 3.

Secția 3 va fi mutată într-o clădire închiriată până la finalizarea reparațiilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București va închiria un imobil în care angajații secției să-și poată desfășura activitatea. Se efectuează toate aceste mutări tocmai ca activitatea acesteia să nu fie suspendată până când reparațiile vor fi finalizate.

„S-a efectuat deja expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, în anul 2020. Ulterior a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea obținerii avizelor necesare. Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție. Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației. După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție”, au anunțat reprezentanții Poliției.

37 de clădiri din România, identificate cu un grad ridicat de vulnerabilitate. Secția 3 se afla pe listă

Responsabilii din Inspectoratul General al Poliției Române, au făcut cercetări în 2020, identificând un număr de 37 de clădiri cu un grad ridicat de vulnerabilitate. Dintre acestea, cele mai afectate care necesitau intervenție urgentă erau sediile de poliție mai ales Secția 3.

Pe lângă aceasta, pe listă se mai găseau la ora actuală încă 8 sedii (7 secții de poliție – 6, 7, 9, 13, 14, 18, sediul SRPT București din Calea Giulești nr. 2-4, sector 6 și sediul I.G.P.R. din Blvd. George Coșbuc nr. 51-61, sector 5).

„Clădirile identificate sunt bunuri publice ale MAI, gestionate de IGPR sau de unitățile teritoriale subordonate (prin urmare, nu se preconizează nici o strămutare sau achiziție de terenuri) și sunt situate în 15 județe din România. Clădirile identificate reprezintă, totuși, o mică parte a inventarului general al clădirilor publice cu risc care necesită reconstrucție sau consolidare, iar acest proiect va încerca să ajute IGPR să stabilească capacitatea, sistemele, cadrele și datele pentru o acțiune de reducere a riscurilor pe termen lung”, se arată în proiectul IGPR.

Probleme la o altă secție de poliție. Tavanul IPJ Botoșani a căzut

În data de 20 martie 2021, la o altă secție de poliție au fost probleme asemănătoare. Tavanul biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru. IPJ Botoşani a transmis că niciun polițist nu a fost rănit în clădirea respectivă în urma incidentului și că aceasta se află în reparații.

De asemenea, poliţiştii care lucrau în acel birou au fost mutați într- o altă clădire.

“Nu doar lipsa toaletelor şi a apei curente sunt problemele cu care se confruntă Poliţia Română. Aşa arată biroul Poliţiei de Proximitate din cadrul IPJ Botoşani. Din cauza acoperişului subrezit de la ploile din ultimii ani, tavanul clădirii s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru, punând în pericol viata colegilor noştri care se aflau în birou în acel moment. În alte 3 birouri din clădire, colegii stau cu găleţile când plouă, mutând documentele şi echipamentele dintr-un loc în altul pentru a nu fi distruse. Ca acest sediu sunt multe altele la nivel naţional, pentru că subfinantarea MAI naşte pericole, iar pericolul de a-ţi cădea tavanul în cap la serviciu e din ce în ce mai des întâlnit”, a anunţat Sindicatul Europol.

Mai multe clădiri din România sunt în risc de prăbușire

În 2021, mai multe clădiri au avut aceeași soartă ca cele menționate în articol. Problemele care au stat la bază au fost fie din cauza lucrărilor de mântuială, fie din cauza vechimii, multe dintre ele necesitând a intra în programe de renovare sau trebuiesc demolate, întrucât reprezintă pericol de prăbușire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025