Actualitate

Tavanul unei secții de poliție a IPJ Botoșani s-a prăbușit. Ce a anunțat Sindicatul Europol

Publicat: 20 mart. 2021
Sindicatul Europol a anunţat sâmbătă, că tavanul biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru

Sindicatul Europol a anunţat sâmbătă, că tavanul biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru. IPJ Botoşani a transmis că în clădirea respectivă se fac reparaţii şi că niciun poliţist nu a fost rănit în urma incidentului. Poliţiştii care îşi desfăşurau activitatea în acel birou au fost relocaţi.

Sindicatul Europol a postat pe pagina sa de Facebook că subfinanţarea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne duce la pericol de a-ţi cădea tavanul în cap, dând ca exemplu un incident care a avut loc la IPJ Botoşani.

“Nu doar lipsa toaletelor şi a apei curente sunt problemele cu care se confruntă Poliţia Română. Aşa arată biroul Poliţiei de Proximitate din cadrul IPJ Botoşani. Din cauza acoperişului subrezit de la ploile din ultimii ani, tavanul clădirii s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru, punând în pericol viata colegilor noştri care se aflau în birou în acel moment. În alte 3 birouri din clădire, colegii stau cu găleţile când plouă, mutând documentele şi echipamentele dintr-un loc în altul pentru a nu fi distruse. Ca acest sediu sunt multe altele la nivel naţional, pentru că subfinantarea MAI naşte pericole, iar pericolul de a-ţi cădea tavanul în cap la serviciu e din ce în ce mai des întâlnit”, a anunţat Sindicatul Europol.

Clădirea se află în reparații

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că acea clădire se află în reparaţii.

“Clădirea în care se află biroul din tavanul căruia s-a desprins o parte din tencuială, din cauza degradării existente la nivelul acoperişului ca urmare a infiltraţiei de umezeală, este supusă în acestă perioadă unor reparaţii pentru care există contract incheiat cu operator economic de profil, in domeniul constructiilor. Aceste reparaţii se vor  finaliza in aproximativ două luni, în funcţie de condiţiile meteorologice”, a afirmat IPJ Botoşani.

Poliţia Judeţeană a mai transmis că niciun poliţist nu a fost rănit în urma incidentului şi că poliţiştii care îşi desfăşurau activitatea în biroul respectiv au fost relocaţi.

“La momentul producerii incidentului la care s-a făcut referire, în spaţiul respectiv se afla un singur poliţist, care nu a fost rănit, iar ulterior, toţi cei care îşi desfăşurau activitatea în acel birou au fost relocaţi. Precizăm faptul că nu există nicio stare de risc  pentru cei care isi desfasoara activitatea in clădirea supusă reparaţiilor sau în alte spaţii aparţinând IPJ Botoşani”, a mai precizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani.

Adauga un comentariu