Titlurile zilei

S-au făcut primele angajări pentru Clinica Veronica, construită de părintele Dan Damaschin! Unitatea sanitară va avea medici din toate specializările – FOTO

Publicat: 30 dec. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
S-au făcut primele angajări pentru Clinica Veronica construită de părintele Dan Damaschin Unitatea sanitară va avea medici din toate specializările - FOTO
Momentan, sunt necesari 20 de medici pentru Clinica Veronica

Părintele Dan Damaschin a făcut primele angajări pentru Clinica Veronica. Preotul a discutat deja cu peste 20 de medici de diferite specializări, astfel încât persoanele nevoiașe să poată beneficia cât mai repede de consultații și îngrijire medicală gratuită

Clădirea în care va funcționa unitatea medicală este finalizată, urmând să mai fie montate ușile, liftul și mobilierul. Dotarea clinicii este finalizată în proporție de 50 la sută, restul echipamentelor fiind în curs de achiziționare, dar pentru finalizarea părintele Dan Damaschin mai are nevoie de circa un milion de euro.

Preotul Dan Damaschin a început a început deja să facă angajări pentru Clinica Veronica.

În momentul de fată, preot Dan Damaschin susține interviuri pentru angajarea personalului medical din Clinica Veronica. Aceasta va avea 24 de cabinete care se vor deschide treptat, iar marea inaugurare va avea loc peste câteva luni. În cadrul Clinicii Veronica vor oferi servicii medici cardiologi, ginecologi, cardiologi, chirurgi, pediatri și oftalmologi.

„Avem o mulțime de interviuri pentru angajarea de personal medical în cadrul Clinicii Veronica, medici, asistenți, infirmieri, personal administrativ și asistenți sociali. Am discutat cu aproximativ 20 de medici, sunt vreo 4-5 care sunt căutați pentru angajare. Clinica se va putea deschide pe etape, în următoarele săptămâni se va deschide cabinetele în care se vor oferi consultații, dar asta diferă în funcție și de ce medici găsim să angajăm”, ne spune preotul Damaschin.

Având în vedere că în clinică trebuie să fie prezent măcar un medic pentru fiecare cabinet, o parte dintre specialiști vor lucra cu contract de angajare, o parte cu contract de colaborare, dar majoritatea medicilor vor face voluntariat. Pentru început, pentru Clinica Veronica sunt necesari minim 20 de medici.

Orice persoană poate veni la Clinica Veronica

Chiar dacă serviciile medicale din clinică sunt destinate prioritar mămicilor și copiilor care nu își pot permite consultații medicale în clinicile private din Iași, oricine poate beneficia de îngrijire. Astfel, în urma anchetelor făcute de asistenții sociali din cadrul Asociației „Glasul Vieții”, gratuitatea se va acorda persoanelor care îndeplinesc criteriile necesare.

„Teoretic, orice persoană se poate adresa serviciilor medicale de la clinică, doar că gratuitatea se va acorda, în primul și în primul rând, persoanelor care îndeplinesc criteriile sociale. Cei care au medici de familie pot veni cu bilet de trimitere, cei care își permit consultul să-l plătească, iar cei sărmani, care nu au această posibilitate, vor beneficia de gratuit. Cu ajutorul binevoitorilor vom putea deschide larg ușile clinicii pentru aceste persoane care merită grija și atenția noastră”, declară părintele.

În cadrul Clinicii Veronica se vor oferi consultații, dar se vor face și internări de zi. Pe viitor, părintele Dan Damaschin își propune ca unitatea medicală să fie extinsă, astfel încât pacienții să poată beneficia și de spitalizare în formă continuă.

Pentru achiziționarea tuturor echipamentelor necesare, părintele Dan Damaschin mai are nevoie de 1 milion de euro, bani care vor fi utilizați pentru achiziționarea de aparatură medicală, aparatură de radiografie și computer tomograf (CT).

„Poți să iei un RMN care are funcție multiplă, un CT cu funcție cardio care costă foarte mult, dar banii se vor investi pentru că în momentul în care ai pus mama la un astfel de aparat poți vedea imediat dacă are probleme la plămâni sau o tumoare. Se crește foarte mult rata de prevenție a bolilor cu aceste investigații minuțioase și de înaltă calitate, care ușurează stabilirea unui diagnostic în mod clar”, mai declară preotul Damaschin.

Comentarii
  • Înainte de a „susține interviuri pentru angajarea personalului medical”, zonă dinafara celei duhovnicești, poate c-ar trebui ceva mai multă aplecare asupra celor ce țin de gramatica limbii române, pentru a evita derapaje de genul „se va deschide cabinetele”…

  • De cand popa sustine interviuri cu medici pt angajare? As fi curioasă sa stiu ce intrebari pune pletosul? Ce-l recomanda sa ia interviu unui medic, ? Cica cine-si permite sa plateasca ! Normal ,e ca la providenta din cug…e doar o masca de proxima gratuitate de fapt totul se plateste sau pile !…Nu mai pacaliti lumea! Asta i cersit pe fata sub masca oferirii gratuitatii ! 👮‍♂️

  • Nu e nimic gresit in a face voluntariat! Dar serviciile medicale se incheie cu o prescriptie medicala care nu poate fi eliberata in regim de compensare daca medicul nu are contract cu casa de asigurari. In plus, analizele recomandate nu vor putea fi compensate daca medicul nu este in contract cu CAS. Deci nu poate fi vorba de gratuitate ci tot de niste servicii suportate de catre noi toti!

  • Wow, clinica lui Damaschin sau clinica din comunitatea noastră, având în vedere că s-a construit cu banii din donații ?!
    Oare, există o evidență contabilă sau Dumnezeu cu mila?!

  • Asta nu mai are treaba cu chestiunile popesti e bussines asa si popa Damaschin nu mai e popa demult e industrias si va vrea sa fie si politician
    Parinte trezeste-te pana nu e prea tarziu

Adauga un comentariu