Stiri medicale

Pasagerii unui avion s-au imbarcat sanatosi si au coborat infectati cu coronavirus

Publicat: 08 iun. 2020
avion Qatar
S-au imbarcat sanatosi si au coborat cu coronavirus

S-au imbarcat sanatosi si au coborat cu coronavirus. Un total de 12 din 91 de pasageri dintr-un zbor al Qatar Airlines catre Atena, Grecia, s-au testat pozitiv atunci cand au aterizat, desi au fost examinati inainte de a se imbarca, iar rezultatele au fost negative.

Grecia a suspendat zborurile catre si din Qatar, dupa ce pasagerii unui zbor de la Doha la Atena s-au testat pozitiv pentru coronavirus.

Autoritatea elena de protectie civila a declarat ca 12 din 91 de persoane intr-un zbor Qatar Airways, care a sosit luni, au fost pozitive pentru COVID-19.

„In urma acestor fapte epidemiologice, zborurile din si catre Qatar sunt suspendate pana pe 15 iunie”, a declarat agentia intr-un comunicat.

S-au imbarcat sanatosi si au coborat cu coronavirus

Cu toate acestea, Qatar Airways a spus ca toti pasagerii din zborul spre Atena erau sanatosi inainte de a urca in avion, in Doha. Qatar Airways a sustinut ca toti pasagerii de pe zborul QA203 au testat negativ pentru coronavirus in timpul verificarilor inainte de zbor.

Intr-o declaratie, Qatar Airways a spus: „La sosirea in Doha si inainte de a urca in zborul catre Atena, toti pasagerii au fost analizati si testati conform procedurilor si protocoalelor de sanatate stabilite si au fost gasiti adecvati pentru a-si continua calatoria.”

Qatar a spus ca cei 12 pasageri infectati nu erau din Qatar. Secretariatul General pentru Protectie Civila a declarat intr-un comunicat de presa ca o persoana era cetatean elen provenit din Japonia, doua erau resortisanti greci care provin din Australia si noua erau resortisanti pakistanezi, care provin din orasul pakistanez Gujrat, care au permis de sedere elen.

Cei care au testat pozitiv pentru coronavirus vor fi in carantina timp de 14 zile. Pasagerii care au testat negativ vor trebui sa intre in carantina timp de sapte zile si apoi sa fie reexaminate pentru a se asigura ca nu au inca virusul.

Adauga un comentariu