Sport

S-au stabilit sferturile de finală din Cupa României. Cu cine joacă favoritele

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-au stabilit sferturile de finală din Cupa României. Cu cine joacă favoritele
Tragerea la sorți a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Partidele din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal au fost stabilite, luni, 15 februarie, prin tragere la sorți, la sediul Federației Române de Fotbal.

În urma tragerii la sorți, principala favorită la cucerirea trofeului, CSU Craiova, va juca în compania formației Chindia Târgoviște. Dinamo București o va întâlni pe echipa de ligă secundă Dunărea Călărași.

„Dunărea Călărași nu trebuie subestimată. Este una dintre echipele foarte bune din Liga 2, o echipă interesantă, cu un antrenor foarte bun și cu foarte mare experiență. Având în vedere că Liga 2 începe la sfârșitul acestei săptămâni, Dunărea va avea un mare avantaj, acela al prospețimii fizice. Oricine joacă împotriva lui Dinamo își dorește să producă surpriza și nu mai are nevoie de o alta motivație în plus“, a declarat Mario Nicolae, team managerul echipei Dinamo.

Într-o altă partidă din aceeaşi fază a competiţiei, Astra Giurgiu va juca împotriva formaţiei din eşalonul secund Petrolul Ploieşti.

Programul complet al „sferturilor” din Cupa României

Iată programul complet al sferturilor de finală din Cupa României:

  • Petrolul Ploieşti – Astra Giurgiu
  • Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova
  • Dunărea Călăraşi – FC Dinamo
  • Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Partidele din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Meciurile se vor desfăşura în conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, care prevăd ca meciurile din cadrul Cupei României ce nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma. Întâlnirile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României vor avea loc în ziua de 3 martie cu începere de la ora 14:30, cu excepţia celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Finala Cupei României se dispută pe 22 mai

Turul din penultimul act va avea loc în perioada 13-15 aprilie 2021, iar returul se va desfăşura aproape o lună mai târziu: 11-13 mai 2021. Ultimul act al competiţiei se va desfăşura pe data de 22 mai 2021.

Principalele favorite la câştigarea trofeului au fost eliminate. FCSB, deţinătoarea trofeului, a pierdut în faţa echipei Dinamo București în optimile de finală, scor 0-1, în timp ce campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată de Politehnica Iaşi în 16-imi, 1-0. Ultima formaţie din ligile inferioare care a jucat o finală de Cupa României a fost Hermannstadt. Echipa sibiană a pierdut finala Cupei în 2018 împotriva Universităţii Craiova pe Arena Naţională, scor 0-2.

Patru formaţii din Liga 2 rămase în competiţie

De remarcat că în această fază a competției sunt patru echipe din Liga 2, lucru care nu s-a mai întâmplat de 39 de ani. Petrolul, U Cluj, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Dunărea Călăraşi vor evolua în faza următoare.

Programul Cupei României:

Sferturi de finală: 2-4 martie 2021

Semifinale: Tur: 13-15 aprilie 2021, Retur: 11-13 mai 2021

Finala: 22 mai 2021

 

Adauga un comentariu