Eveniment-Social

S-au stabilit taxele pe care le vor plăti absolvenții de medicină pentru participarea la examenul de rezidențiat

Publicat: 01 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-au stabilit taxele pe care le vor plăti absolvenții de medicină pentru participarea la examenul de rezidențiat

Ministerul Sănătății explică cum vor fi distribuiți banii obținuți din plata taxelor de intrare în concurs a rezidenților. Pentru a intra în examen, aceștia vor trebui să plătească aproape jumătate dintr-un salariu minim pe economie.

Pentru sesiunea de examen din 8 decembrie 2019, rezidenții vor trebui să plătească o taxă de 400 de lei. Astfel, cei care vor să dea concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, în medicină dentară și farmacie vor fi nevoiți să plătească din vreme această sumă. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că sumele încasate din plata taxelor se vor cumula la bugetul Ministerului Sănătății și se utilizează pentru zilele de examen. Suma totală se va utiliza pentru acoperirea cheltuielilor de personal și materiale necesare susținerii concursului de rezidențiat.

Cum se vor cheltui banii?

Din sumele încasate, maximum 85 la sută se va repartiza universităților de medicină și farmacie din București, Craiova, Cluj- Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Această sumă va acoperi cheltuielile necesare pentru organizare concursului de rezidențiat. Repartizarea sumelor se va face în funcție de numărul de candidați care susțin concursul de rezidențiat. Reamintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni, rezidenții ieșeni au protestat în Piața Unirii pentru stabilirea zilei exacte de examen. Aproximativ 50 de rezindenți au ieșit în stradă pentru a se face dreptate. Nici astăzi, după ce s-au afișat taxele de intrare în examen, aceștia nu au certitudinea că vor da testările pe opt decembrie.

Adauga un comentariu