Eveniment-Social

Să îl salvăm pe… pe Moș Crăciun, la școala Gimnazială „Gh.I.Brătianu” Iași – FOTO

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

A devenit deja o tradiție pentru școala Gimnazială „Gh.I.Brătianu” din Iași ca în pragul Sărbătorilor de iarnă să organizeze prestigiosul concurs școlar județean S.O.S….Santa.
Concursul s-a desfășurat pe scena Ateneului Național din Iași pe 12 decembrie 2019, unde au urcat peste 500 de copii reunind grupuri corale, trupe de mici actori și dansatori, elevi din ciclul primar și grădinițe din Iași. Acesta cuprinde trei dimensiuni:

1. Secțiunea de artă plastică în cadrul căreia copiii trimit propriile creații realizate pe tema personajelor fantastice din lumea lui Moș Crăciun.
2. Secțiunea de postere în cadrul căreia cei mici confecționează postere cu titlul „Crăciunul în lume și la români”.
3. Secțiunea de interpretare a unei poezii, a unui cântec, a unui moment artistic pe tema Sărbătorilor de iarnă.

Care au fost premianții?

Intervenția artistică a fost reprezentată de un moment în Limba română și o limbă limbă străină. Și în acest an, elevii și preșcolarii s-au pregătit cu entuziasm și au oferit un regal al momentelor dedicate iernii, tradițiilor românești, dar și din spațiul european.

Astfel, „uniți în diversitate”, copiii au avut oportunitatea de a perpetua tradițiile noastre, dar și de a promova o cultură nouă, de a-și exersa aptitudinile lingvistice în cadrul unui spectacol de anvergură, de a se exprima cu emoție și de a fi persuasivi în fața unui public numeros.

Anul acesta, micii artiști au fost răsplătiți, pe lângă aplauze, cu diplome și dulciuri oferite de Carrefour România. Organizatorii au oferit si două trofee. Trofeul de popularitate a fost cucerit de Trupa Buburuzelor de la Școala Gimnazială „B.P.Hașdeu”, coordonatori prof. Carmen Buburuzanu și prof. Petruța Martinaș, iar trofeul Juriului a fost obținut de clasa a III-a C, de la școala Gimnazială „GH.I.Brătianu”, prof. coordonator Adina Busuioc.

Adauga un comentariu