Local

Saci plini cu legume aflate în stare de putrefacție sunt aruncați în zona pieței CUG. Comercianții au distrus spațiul verde din apropiere

Publicat: 05 sept. 2020
Numeroși saci cu legume aflate în stare de putrefacție sunt aruncați de comercianți în apropierea pieței CUG
Comercianții aruncă saci plini cu legume aflate în stare de putrefacție în zona pieței CUG

În apropierea pieței agroalimentare CUG, comercianții aruncă saci plini cu legume aflate într-o stare avansată de putrefacție. Ieșenii care locuiesc în apropiere îi acuză pe comercianți că au distrus spațiul verde din zonă pentru a depozita legumele și fructele comercializate

Ieșenii care locuiesc în apropierea pieței agroalimentare CUG se plâng din cauza comercianților care depozitează pe spațiul verde din vecinătate saci plini cu legume aflate într-o stare avansată de putrefacție. Oamenii se plâng de faptul tot spațiul verde a fost distrus de comercianții care au depozitat ilegal fructe și legume care nu mai pot fi vândute. În urma acțiunilor realizate de polițiștii locali în zona respectivă, au fost date mai multe sancțiuni persoanelor care au fost depistate în timp ce aruncau pe domeniul public resturi provenite de la legumele comercializate.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Hotărârii de Consiliu Local Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei numitului A.V., întrucât a fost depistat în timp ce deversa pe spațiul public diverse legume aflate în stare de putrefacție”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali fac controale zilnice în rândul comercianților din piețele agroalimentare

Zona cuprinsă între piața CUG și noul Bazar, mai precis în zona căii ferate, a devenit una cu adevărat infectă din cauza depozitărilor ilegale de deșeuri compostabile făcute de comercianții angro, care sunt de regulă speculanți sau intermediari și nu producători agricoli autohtoni.
Tot în ziua de 3.09.2020, polițiștii locali au legitimat 157 de persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 94 de procese-verbale de contravenție, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 27.485 lei. Acțiunile au fost intensificate pe fondul pandemiei Coronavirus.

„Polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața și Băile Nicolina, Piscinele Ciric, Ștrandul Municipal, precum și zonele de agrement”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • Astia nu sunt comercianti adevarati, pt ca daca ar fi fost trebuiau sa lase preturile mai jos pt a vinde marfa si nu sa tina la preturi mari pt ca cumparatorii evita asemenea comercianti care nu negociaza ci prefera sa tina la pret si apoi sa arunce marfa. Asemenea ,,comercianti,, trebuie evitati si lasati cu marfa nevanduta, pt ca numai asa vor invata ce inseamna comert adevarat.

Adauga un comentariu