National

Sacul cu voturi găsit în Sectorul 1 va ajunge la SIIJ: „De-aia nu vor sa renumere, pentru ca e jaf ce e acolo”

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sacul cu voturi găsit în Sectorul 1 va ajunge la SIIJ De-aia nu vor sa renumere pentru ca e jaf ce e acolo
Saci cu buletine de vot

Sacul cu voturi aparținând PSD și ALDE, găsit de un angajat în clădirea unde a fost Biroul Electoral al Sectorului 5 va ajunge la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Asta pentru că SIIJ e singura care încă mai anchetează împrejurările în care membrii USR au avut acces în sala unde erau voturi după închiderea secției.

Un sac cu rechizite și cu buletine de vot a fost găsit de o femeie de serviciu în interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1, marți seara. Voturile erau ștampilate pentru PSD și ALDE. S-a dat alerta la 112, iar un echipaj de poliție a fost trimis la fața locului.

”M-a sunat reprezentantul PSD, mi-a comunicat ca a sunat la 112 si se asteapta politia. Ma lasa fara cuvinte tot ce se intampla acolo. Nu a pus nimeni mana pe ele, ca sa nu se spuna ca au fost puse acolo. Sper sa fie si camere de filmat acolo. Banuiesc ca vom vedea imagini cu politia ridicand aceste voturi. Conform procesului verbal sunt la 1003 sau 1004, dar daca s-a gasit un sac, va dati seama ca e vorba de sute de saci. De-aia nu vor sa renumere, pentru ca e jaf ce e acolo, jaf la drumul mare!”, a declarat Dan Tudorache.

Gabriela Firea: „Altfel, totul a fost legal, transparent si corect.. doar niste saci cu voturi dosiți”

Gabriela Firea a reacționat, pe Facebook, după ce, spațiul public, a apărut informația că voturi ale PSD și ALDE au fost găsite în saci cu rechizite. Voturile au fost găsite de o femeie de serviciu, iar poliția face cercetări.

„Altfel, totul a fost legal, transparent si corect.. doar niste saci cu voturi dosiți, cateva sute de procese verbale modificate cu carioca, niscaiva tablete defecte câte 2-3 ore… o nimica toata! Un flecușteț! Gata, la muncă! Sa-i vedem si la treabă! La manipulat si furat sunt olimpici!

#ApaCalda #CineAMontatCamere”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea nu renunță! Intenționează să facă plângere la Parchet, pentru că aproape 10% din voturi sunt nule

Gabriela Firea nu renunță! Fostul primar al Capitalei anunță că va face plângere la Parchet, referitor la neregulile din cadrul alegerilor locale din București, în cazul în care Biroul Electoral Central nu va da curs contestaţiilor formulate de PSD. De asemenea, ea afirmă că 10% din voturi au fost nule, reprezentând o premieră.

„Avem în premieră 65.000 de voturi nule în Capitală. Aproape 10% din voturile exprimate. Să înţelegem că oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot? Pe urmă diferenţele majore între procesele verbale venite de la secţii şi cifrele care se găseau la AEP. 200-300 de voturi în plus pentru contracandidatul meu pe unele procese verbale.

Dacă nu se va întampla nimic la BEC, din respect pentru democraţie şi votul cetăţenilor, ne vom adresa mai departe şi vom face o plângere la parchet, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat. Dacă PSD era la guvernare ţi apăreau aceste imagini, toată Piaţa Victoriei era plină”, a afirmat Firea.

Adauga un comentariu