Culinar

Salam de biscuiți: Rețeta unui gust ce îți amintește de copilărie

Publicat: 27 aug. 2021
feli ide salam de biscuiți
Salamul de biscuiți aisgură combinația perfectă dintre rom și cacao

Cine nu a mâncat când era mic măcar o dată salam de biscuiți făcuți în casă? Rețeta acestui desert cremos și aromat este foarte simplă și cu siguranță este printre cele ce nu trebuie să lipsească din caietul cu rețete al oricărei gospodine.

Dacă ai mâncat măcar o dată acest desert senzațional nu ai cum să nu te fi îndrăgostit de combinația perfectă dintre rom și cacao ala acestei rețete.

Pentru a face salam de biscuiţi în casă, acest desert clasic al copilăriei, nu trebuie să ai o experiență bogată în bucătărie şi nici nu trebuie să apelezi la cuptor.

feli ide salam de biscuiți

Salam de biscuiți: Rețeta unei bunătăți ușor de făcut

Pentru a face salam de biscuți acasă aveți nevoie de 500 g de biscuiți, 200 g unt, 150 g de rahat, 150 g de nucă prăjită, 100 g de zahăr, 1 lingură de rom, 200 ml lapte și 60 g de cacao.

Pentru început trebuie să puneți laptele la fiert, iar când acesta este gata trebuie adăugat zahărul și amestecat foarte bine, pentru că altfel riscați ca acesta să nu se dizolve și să greșiți preparatul.

Pe urmă, se adaugă untul, care se va topi și cacaua. Trebuie să aveți grijă să amestecați până se omogenizează.

Sosul de ciocolată obținut trebuie lăsat la răcit, după care adăugați în el rahatul, miezul de nucă. În această compoziție se adaugă pe urmă treptat biscuiții mărunțiți.

feli ide salam de biscuiți

Atenție cum rulați salamul!

Compoziția rezultată se așază pe o bucată de folie alimentară, se rulează folia strâns cât puteți de tare, având grijă să aibă o formă rotundă. La final, bucățile de folie de la capete se bagă dedesubt.

După ce l-ați rulat bine, salamul de biscuiți se pune în frigider. Indicat ar fi să-l lăsați să stea acolo peste noapte.

Daca vi se pare greu să rulați salamul, puteți folosi o tavă de chec și să-l faceți intr-un astfel de recipient.

feli ide salam de biscuiți

Rețetă salam de biscuiți cu stafide înmuiate în rom

O altă rețetă extraordinară de salam de biscuiți conține stafide înmuiate în rom pe lângă rahat și nucă. De menționat că se păstrează aceleași ingrediente și aceleași gramaje ca la rețeta anterioară.

Biscuitii se macină, dar se lasă și câteva bucăți întregi.

Într-o cratiță se pune pe foc laptele împreuna cu zahărul, cacao și stafidele înmuiate în rom. Se încălzește laptele până în momentul în care se topesc și celelalte ingrediente, apoi se pune untul.

Pe urmă, se lasă să se răcească puțin după care se adaugă esența de rom. Peste întreaga compoziție se pun biscuiții mărunțiți și se amestecă până se omogenizează totul.

feli ide salam de biscuiți

Pe urmă, se urmează aceiași pași ca la prima rețetă, adică se ia o folie alimentară și se pune întreaga cantitate pentru a forma salamul, având grijă ca în compoziție să băgați și cei câțiva biscuiți lăsați întregi. Dacă doriți, puteți împărți în două cantitatea și să faceți două salamuri.

Trebuie avut grijă să se ruleze apăsând și strângând bine pentru a nu rămâne goluri în salam. Totul se înfășoară în folie li se dă la frigider pentru a se întări. La fel se procedează și cu cealaltă jumătate.

După ce salamul de biscuiți s-a întprit, se poate felia și servi.

Adauga un comentariu