Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, ideal este un salam de biscuiți simplu, fraged și gustos. Acesta este considerat deliciul copilăriei și este adorat atât de cei mici, cât și de cei mari. Salamul de biscuiți se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru cel mai bun desert de casă.
Salam de biscuiți simplu, fraged și gustos
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și rafinate. Pentru iubitorii de deserturi aromate, fragede și fine ideal este un salam de biscuiți smplu, făcut după rețeta de odinioară a bunicii. Salamul de biscuiți are o savoare aparte și este ideal la mesele de sărbătoare alături de alte deserturi alese.
Pe lângă aromatul desert, putem pregăti la mesele festive cu cei dragi și o prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta este rafinată, are un aspect deosebit și cu siguranță îi va cuceri pe cei dragi. De asemenea, pe placul multora dintre noi este și prăjitura cu gem și nucă. Prăjitura făcută ca în vremea copilăriei este irezistibilă și poate fi servită împreună cu o cafea aromată sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert delicios. La fel de apreciată este și prăjitura Albă ca Zăpada, cremoasă, fină și gustoasă.
Rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil
Pentru deliciosul salam de biscuiți simplu vom avea nevoie de 500 g de biscuiți simpli, 300 ml de lapte, 150 g de unt, 6 linguri de zahăr, 1 esență de rom și 4 linguri de cacao. Biscuiții se împart în două, iar câțiva se mărunțesc și ceilalți se rup în bucăți potrivite. Într-o cratiță se pune la foc potrivit laptele împreună cu zahărul, untul și cacao. Compoziția se lasă să dea în clocot apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
În laptele călduț se toarnă esența de rom, după care se adaugă compoziția obținută peste biscuiți și se amestecă foarte bine. Pentru un plus de savoare se adaugă nuci, alune sau bucăți de rahat. Pe masă se pune o folie de plastic întinsă peste care se răstoarnă compoziția de biscuiți. Aceasta se rulează cât mai strâns pentru a forma un salam de biscuiți. Odată rulat, se pune salamul de biscuiți la frigider pentru 5 ore.
După aceea se scoate de la rece, se îndepărtează folia și se tăvălește salamul prin zahăr pudră, cacao și nucă de cocos, după preferințe. Cu siguranță vom obține un desert aromat și gustos, pe placul tuturor celor de la masă. Salamul de biscuiți simplu are o savoare aparte și este ideal de pregătit la mesele festive. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.
Salamul de biscuiți este ideal la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil, fraged și gustos. Rețetele de desert de casă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, salamul de biscuiți este desertul perfect.