Prima pagină » Culinar » Salată cu pește afumat și cartofi. Rețeta unui preparat aromat, gustos și sățios

Salată cu pește afumat și cartofi. Rețeta unui preparat aromat, gustos și sățios

20 feb. 2024, 08:28,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare delicioasă, putem face o salată cu pește afumat și cartofi. Aceasta merge servită la orice masă și la orice ocazie alături de alte bucate alese. Salata cu pește afumat și cartofi se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta pentru un preparat aromat, gustos și sățios.

Salată cu pește afumat și cartofi

Preparatele culinate cu pește sunt savuroase, sățioase și sănătoase. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Putem face un pește prăjit la tigaie sau un pește la cuptor cu legume.

Pentru iubitorii de preparate culinare rafinate ideală este o salată de ton grecească. Aceasta merge de minune la mesele festive. Pentru salata de ton grecească vom avea nevoie de 1 conservă mare de ton, 3 ouă fierte, 1 salată verde, 2 ardei grași, 100 g de boabe de porumb, 1 castravete proaspăt, 1 ceapă roșie, 100 g de măsline negre, 100 g de brânză de oi, iar pentru dressing vom folosi 100 ml de oțet balsamic, 100 ml de ulei, 100 ml de vin alb, 1 linguriță de zahăr, sare, piper și busuioc după gust. La fel de bine putem face o salată cu pește afumat și cartofi. Salata cu pește este gustoasă și merge servită cu câteva felii de pâine de casă.

Un alt deliciu cu pește afumat este salata șuba. Șuba se poate face cu pește afumat, cu pește marinat sau cu ton. Salata se face sub formă de straturi de legume și pește, iar la final se ornează cu maioneză, ceapă verde și câteva frunze de pătrunjel. Această salată rusească poate fi servită la orice ocazie alături de alte bucate alese. Gustul ei se completează perfect cu câteva felii de pâine de casă pufoasă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta clasică. Șuba cu pește și legume fierte este sățioasă, sănătoasă și poate fi ornată în diferite moduri, în funcție de gust și preferințe.

Salata cu pește afumat și cartofi este gustoasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei pregăti cea mai bună salată cu pește

Pentru o delicioasă salată cu pește afumat și cartofi vom avea nevoie de 10 cartofi, 2 cepe, 200 g de maioneză, 1 lămâie, 4 castraveți murați, 2 bucăți de macrou afumat, măsline kalamata, sare și piper după gust.

Se pun cartofii la fiert, iar când sunt gata se curăță de coajă și se toacă mărunt. Se stoarce peste ei zeama de la o lămâie. După aceea se îndepărtează pielea peștelui și oasele apoi se mărunțește carnea bine.

Castraveții murați se toacă mărunt, la fel și ceapa. Într-un bol mare se pun cartofii apoi se adaugă peștele afumat și castraveții murați. Se toarnă zeama de lămâie și maioneza. Se potrivește gustul cu sare și piper. Se amestecă foarte bine apoi se ornează salata cu felii de măsline. Cu siguranță acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Salata cu pește afumat și cartofi este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024