Culinar

Salată șuba cu pește afumat. Rețeta tradițională pentru un preparat reușit

Publicat: 13 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată șuba cu pește afumat. Rețeta tradițională pentru un preparat reușit
Salata șuba cu pește afumat este nelipsită de la mesele de sărbătoare și poate înlocui foarte ușor tradiționala salată boeuf.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti delicioasa salată șuba cu pește afumat. Aceasta se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta rusească, succesul culinar va fi garantat. Șuba are o savoare deosebită, este sățioasă, gustoasă și ideală de pregătit la mesele de sărbătoare. Iată rețeta tradițională pentru un preparat reușit.

Salată șuba cu pește afumat

Când vine vorba de mâncărurile cu pește, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Un preparat apreciat de mulți dintre noi este salata șuba cu pește afumat. Rețeta este rusească, se face rapid acasă și este la îndemâna oricui.

Șuba se poate face cu pește afumat, cu pește marinat sau cu ton. Salata se face sub formă de straturi de legume și pește, iar la final se ornează cu maioneză, ceapă verde și câteva frunze de pătrunjel. Salata șuba poate înlocui salata boeuf de la mesele de Crăciun și de Revelion.

Gustoasa salată șuba cu pește afumat este delicioasă, pe placul multora dintre noi și este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Pentru iubitorii de mâncăruri gustoase și sănătoase ideal este un macrou la cuptor cu legume.

La fel de bine putem face pentru mesele de sărbătoare o piftie de cocoș gustoasă. Acest deliciu tradițional le va aminti celor de la masă de copilărie și de rețetele bunicii. Salata șuba cu pește afumat este preparatul perfect la ceas aniversar și nu numai.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu culinar

Pentru o salată șuba cu pește afumat vom avea nevoie de 500 g de cartofi, 2 morcovi, 1 sfeclă roșie, 2 bucăți de macrou afumat, 300 g de maioneză, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală și se curăță legumele apoi se pun la fiert. După aceea se dau prin răzătoarea mare. Cartofii se rad apoi se condimentează cu sare și piper. Morcovii și sfecla roșie se rad și se potrivește gustul cu sare și piper.

Pe un platou întins și puțin adânc se pune un strat de cartofi apoi un strat de morcovi și sfeclă. După aceea se așterne un strat de pește afumat. Se procedează așa până când terminăm ingredientele, iar la final se ornează salata cu un strat de maioneză, frunze de pătrunjel și ceapă verde tocată mărunt.

Cu siguranță această salată va fi apreciată de toți cei de la masă. Salata șuba cu pește afumat este nelipsită de la mesele de sărbătoare și poate fi înlocuită foarte ușor cu tradiționala salată boeuf. Șuba este gustoasă, se face rapid, cu doar câteva ingredinte și are un aspect deosebit. Salata șuba poate fi făcută și cu ton sau cu pește marinat. Rețetele de salată șuba sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Această salată rusească poate fi servită la orice ocazie alături de alte bucate alese. Gustul ei se completează perfect cu câteva felii de pâine de casă pufoasă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta clasică. Șuba cu pește și legume fierte este sățioasă, sănătoasă și poate fi ornată în diferite moduri, în funcție de gust și preferințe.

Adauga un comentariu