În zilele cu restricții alimentare putem pregăti rapid o salată de fasole boabe. Aceasta este gata în doar câteva minute, iar dacă adăugăm câteva verdețuri proaspete și aromate, la final ne vom încânta papilele gustative. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare de post gustoasă și sănătoasă.
Salată de fasole boabe
Dacă vrem să pregătim o mâncare rapidă de post putem face o salată de fasole boabe. Aceasta este gata în doar câteva minute și avem nevoie de puține ingrediente. Mâncărurile cu fasole sunt delicioase, iar rețetele pot fi adaptate în funcție de gust și preferințe.
Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale, putem face o fasole cu afumătură la ceaun. Aceasta este ideală la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, folosind rețetele de odinioară ale bunicii. Mâncarea la ceaun are o savoare deosebită și se face cu ingrediente alese cu grijă, dar și cu un strop de îndemânare. La fel de bine putem face pentru cei dragi și o ciorbă de fasole sau o iahnie cremoasă de fasole fierte cu usturoi tocat.
Iahnia de fasole de post este ideală în zilele cu restricții alimentare și merge de minune cu câteva felii de pâine de casă. La fel de bine putem pregăti o ciorbă de fasole cu cimbru și borș de casă. Rețetele de post sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.
În zilele cu restricții alimentare putem face o salată de fasole boabe. Aceasta este gata imediat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o mâncare de post savuroasă.
Cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă
Pentru salata de fasole boabe vom avea nevoie de 500 g de fasole, 1 gogoșar, 1 ceapă roșie, 1 legătură de pătrunjel, 1 vârf de cuțit de bicarbonat, frunze de salată, zeamă de la o lămâie, 3 linguri de ulei, 1 linguriță de oțet, sare, piper, 2 castraveți și mărar proaspăt.
Cu o seară înainte de a pregăti salata vom pune fasolea boabe la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurg fasolele și se pun la fiert timp de o oră. După aceea se scurge apa și se lasă la răcit fasolele apoi se pun într-un bol mare. Se taie gogoșarul cubulețe, iar salata se taie cât mai mărunt și se amestecă cu fasolele boabe. Se taie și ceapa apoi castraveții și se adaugă în bolul cu salata de fasole.
La final, se adaugă zeama de lămâie, uleiul, pătrunjelul tocat și se amestecă cu sare și piper. Se pune salata la rece timp de 30 de minute apoi se scoate, se amestecă din nou și se servește cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă.
Salata de fasole boabe poate fi făcută de post, dar o putem face și cu șuncă. Rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe. Salata de fasole boabe se face rapid, iar dacă adăugăm câteva verdețuri proaspete, la final vom obține un preparat gustos și sănătos. Rețetele cu fasole sunt versatile și pot fi gătite în diferite moduri și la orice masă și ocazie.