Culinar

Salată de toamnă cu gogonele. Secrete culinare din rețeta bunicii pentru o salată gustoasă și sănătoasă

Publicat: 17 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de toamnă cu gogonele. Secrete culinare din rețeta bunicii pentru o salată gustoasă și sănătoasă
Salata de toamnă cu gogonele are o aromă aparte, este ușor de pregătit și poate fi servită la orice ocazie alături de alte bucate alese.

Multe gospodine pregătesc acasă o salată de toamnă cu gogonele. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată câteva secrete culinare din rețeta bunicii pentru o salată gustoasă și sănătoasă.

Salată de toamnă cu gogonele

Când vine vorba de salatele de toamnă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este salata de toamnă cu gogonele. Aceasta are o savoare aparte, se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Salata cu gogonele merge perfect cu o friptură fragedă și suculentă sau cu o porție de cartofi prăjiți. Pe lângă acest tip de salată, putem pregăti pentru cei de la masă și o salată orientală de vară. Aceasta se face cu 1 kg de cartofi, Frunze de salată verde, ceapă verde, castraveți, roșii, ridichi, ardei grași, măsline, ouă fierte și pătrunjel proaspăt. Pentru dressing vom folosi ulei de măsline, oțet de mere, apă, sare și piper.

Salata de toamnă cu gogonele poate fi coservată și la borcan pentru iarnă. Aceasta este nelipsită din cămară alături de alte delicii. Pe placul multora dintre noi este și zacusca de vinete, dovlecei sau ardei.

Rețeta cu care vei pregăti o salată perfectă

Pentru gustoasa salată de toamnă cu gogonele vom avea nevoie de 1 kg de ardei kapia, 1 kg de ardei gras, 1 kg de gogoșari, 2 kg de ceapă, 1 kg de gogonele, 1 kg de morcov, 1 l de oțet, jumătate de litru de ulei, 500 g de muștar dulce, sare, boabe de piper, foi de dafin, boabe de muștar.

Mai întâi se spală legumele apoi se curăță. Ardeii se taie fâșii, iar morcovul, ceapa și gogonelele se fac felii subțiri. După aceea se face un amestec din oțet și apă, iar la 1 l se adaugă o lingură de sare pentru murături apoi se pun celelalte condimente. Lichidul obținut se pune la fiert într-o cratiță apoi se adaugă legumele pentru a se opări ușor într-o tigaie separată. După aceea se ia de pe foc lichidul fiert și se amestecă salata.

Se pregătește o maioneză din muștar și ulei apoi se încorporează în salată. Se pune salata de gogonele în borcane  apoi se toarnă puțin lichid fiert în fiecare borcan și se pun capacele. Se pun borcanele la sterilizat în cuptor pentru 15 minute după ce încep să fiarbă. După aceea se scot borcanele din cuptor, se învelesc cu prosoape groase și se lasă la răcit.

Salata de gogonele va putea fi păstrată și pe timp de iarnă la borcan. Salata de toamnă cu gogonele are o aromă aparte, este ușor de pregătit și poate fi servită la orice ocazie alături de alte bucate alese.Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Când vine vorba de gutoasele salate, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și spectaculoase. Salata de gogonele merge perfect cu o friptură fragedă de pui sau de porc, dar poate fi servită și cu niște cartofi la tigaie sau la cuptor.

Adauga un comentariu